SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Rousseau A 28/35 3 kg

Krompir Rousseau A 28/35 3 kg
Krompir Rousseau je srednje zgodnja sorta krompirja, cenjena zaradi svoje odpornosti na bolezni, dobrega okusa in visoke produktivnosti.
  • Cena:

    6,60 €

  • Šifra artikla:

    333758

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    ROUSA283530414

  • EAN:

    3830054133914

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Rousseau je srednje zgodnja sorta krompirja, cenjena zaradi svoje odpornosti na bolezni, dobrega okusa in visoke produktivnosti. Rousseau je idealen za pridelovalce, ki iščejo sorto z zanesljivim pridelkom in široko kulinarično uporabnostjo.

Lastnosti krompirja Rousseau
- Oblika gomoljev: Ovalna do podolgovata, srednje velika do velika.
- Barva lupine: Rjava do svetlo rjava, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena.
- Tekstura: Srednje škrobna, čvrsta, rahlo kremasta tekstura.
- Kulinarična uporaba: Rousseau je primeren za kuhanje, pečenje, pripravo pomfrita, pire krompirja in solat.
 
Prednosti sorte Rousseau
- Visok pridelek: Sorte Rousseau dajejo velike, enakomerne gomolje, kar omogoča dober tržni pridelek.
- Odpornost na bolezni: Rousseau je odporen na številne bolezni krompirja, vključno s krompirjevim rakom, ogorčicami in nekaterimi glivičnimi boleznimi.
- Dobro skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo in ohranijo svojo kakovost tudi po daljšem obdobju.
- Prilagodljivost: Sorta uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah, kar omogoča širok spekter pridelovalnih območij.
- Vsestranska uporaba: Rousseau je primeren za številne kulinarične priprave, zaradi česar je zelo priljubljen med kuharji in potrošniki.
 
Nasveti za sajenje in nego
- Priprava tal: Tla naj bodo rodovitna, rahla in dobro odcedna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Redno zalivanje je pomembno, še posebej v sušnih obdobjih, da zagotovite zdrav razvoj gomoljev.
- Gnojenje: Uporabite gnojila z več kalija za podporo zdravemu razvoju gomoljev in izboljšanje kakovosti pridelka.
 
Uporaba v kulinariki
Krompir Rousseau je zelo vsestranski:
- Pomfrit: Zlato rjav, hrustljav in okusen.
- Pečen krompir: Ima hrustljavo skorjo in mehko notranjost.
- Pire krompir: Kremast in mehak, idealen za priloge.
- Kuhan krompir: Ohranitev oblike naredi to sorto primernega za pripravo solat.
 
Krompir Rousseau je odlična izbira za pridelovalce, ki iščejo sorto z odpornostjo na bolezni, visokim pridelkom in široko kulinarično uporabnostjo.