SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Franceline (kifelčar) A 30/40 5kg

Krompir Franceline (kifelčar) A 30/40 5kg
Krompir Franceline je srednje zgodnja sorta krompirja, ki je zelo priljubljena zaradi svoje odpornosti, visokega pridelka in odličnih kulinaričnih lastnosti.
  • Cena:

    11,50 €

  • Šifra artikla:

    333776

  • Teža:

    5kg

  • EAN:

    3831111707093

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Franceline je srednje zgodnja sorta krompirja, ki je zelo priljubljena zaradi svoje odpornosti, visokega pridelka in odličnih kulinaričnih lastnosti. Sorta je posebej cenjena zaradi svoje sposobnosti, da ohranja svojo kakovost pri različnih kuharskih metodah, kot so kuhanje, pečenje in priprava pomfrita. Zlasti je priporočena za komercialno pridelavo in tudi domače vrtnarjenje.

Lastnosti krompirja Franceline
- Oblika gomoljev: Ovalna, srednje velika do velika.
- Barva lupine: Svetlo rjava, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena.
- Tekstura: Srednje do visoko škrobna, rahlo čvrsta tekstura.
- Kulinarična uporaba: Idealna za kuhanje, pečenje, pomfrit, solate in priloge.
 
Prednosti sorte Franceline
- Visok pridelek: Sorta daje enakomerne gomolje, ki so primerni za tržno prodajo in domačo uporabo.
- Odpornost na bolezni: Franceline je odporna na krompirjev rak in druge pogoste bolezni krompirja.
- Odlična za skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo in ohranjajo svojo kakovost dlje časa.
- Prilagodljivost: Sorta uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah, kar je naredi prilagodljivo za različne vrste pridelave.
- Vsestranska uporaba: Zelo primerna za širok spekter kulinaričnih priprav, od kuhanja do pečenja in priprave pomfrita.
 
Nasveti za sajenje in nego
- Priprava tal: Tla naj bodo rodovitna, rahla in dobro odcedna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Redno zalivanje je potrebno, še posebej med obdobjem rasti gomoljev, da preprečite stres zaradi suše.
- Gnojenje: Uporabite gnojila z več kalija, da izboljšate kakovost gomoljev.
 
Uporaba v kulinariki
Krompir Franceline je vsestranski in primeren za različne jedi:
- Kuhan krompir: Ohranitev oblike naredi to sorto odlično za pripravo solat.
- Pečen krompir: Hrskava skorja in mehka notranjost.
- Pomfrit: Hrustljav in zlato rjav.
- Pire krompir: Kremast in mehak, idealen za priloge in jedi.
 
Krompir Franceline je odlična izbira za vse, ki iščejo zanesljiv krompir z visokim pridelkom, odpornostjo in široko kulinarično uporabnostjo. Sorta je posebej cenjena zaradi svoje sposobnosti, da ohranja svojo kakovost pri različnih kuharskih metodah, kot so kuhanje, pečenje in priprava pomfrita. Zlasti je priporočena za komercialno pridelavo in tudi domače vrtnarjenje.