SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

KROMPIR MANITOU A 28/35 25KG sr.pozna

KROMPIR MANITOU A 28/35 25KG sr.pozna
  • KROMPIR MANITOU A 28/35 25KG sr.pozna
Krompir Manitou je srednje zgodnja sorta krompirja, znana po svoji odpornosti na bolezni, visoki produktivnosti in odličnem okusu.
  • Cena:

    57,60 €

  • ali od 10,62 € / mesec | Izračun obrokov

  • Šifra artikla:

    33611

  • EAN:

    3830054131163

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Manitou je srednje zgodnja sorta krompirja, znana po svoji odpornosti na bolezni, visoki produktivnosti in odličnem okusu. Zaradi svojih kakovostnih gomoljev je primeren tako za komercialno pridelavo kot tudi za domače vrtnarjenje.

Lastnosti krompirja Manitou
- Oblika gomoljev: Ovalna, srednje velika do velika.
- Barva lupine: Rjava do svetlo rjava, gladka.
- Barva mesa: Svetlo rumena do bleda rumena.
- Tekstura: Srednje škrobna, čvrsta tekstura, primerna za širok spekter kulinaričnih pripravkov.
- Kulinarična uporaba: Idealna za kuhanje, pečenje, pripravo pomfrita, pire krompirja in solat.
 
Prednosti sorte Manitou
- Visok pridelek: Sorta daje velike in enakomerne gomolje, kar omogoča dober tržni pridelek.
- Odpornost na bolezni: Manitou je odporen na številne bolezni krompirja, vključno z ogorčicami in krompirjevim rakom.
- Dolgoročno skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo in ohranjajo svojo kakovost tudi po daljšem obdobju.
- Prilagodljivost: Uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah, zaradi česar je primeren za široko paleto pridelovalnih območij.
- Vsestranska uporaba: Sorta je primerna za različne kulinarične priprave, zaradi česar je zelo priljubljena med kuharji.
 
Nasveti za sajenje in nego
- Priprava tal: Tla naj bodo rodovitna, rahla in dobro odcedna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili, da povečate rodnost tal.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
- Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
- Zalivanje: Pomembno je redno zalivanje, še posebej v sušnih obdobjih, da zagotovite zdrav razvoj gomoljev.
- Gnojenje: Uporabite gnojila z več kalija za podporo zdravemu razvoju gomoljev in izboljšanje kakovosti pridelka.
 
Uporaba v kulinariki
Krompir Manitou je zelo vsestranski:
- Pomfrit: Zlato rjav, hrustljav in okusen.
- Pečen krompir: Ima hrustljavo skorjo in mehko notranjost.
- Pire krompir: Kremast in mehak, idealen za priloge.
- Kuhan krompir: Ohranitev oblike naredi to sorto primernega za pripravo solat.
 
Krompir Manitou je odlična izbira za pridelovalce, ki iščejo sorto z odpornostjo, visokim pridelkom in široko kulinarično uporabnostjo.