SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Ameriške borovnice Chandler in Ozark Blue

Ameriške borovnice Chandler in Ozark Blue
  • Ameriške borovnice Chandler in Ozark Blue
Ameriške borovnice imajo več mineralov in vitamina C, kot naše samonikle borovnice. Plodovi ameriških borovnic pa pomagajo pri slabokrvnosti, uravnavajo prebavo, zavirajo razvoj degenerativnih bolezni možganov, izboljšujejo vid, delujejo protivnetno, itd.
  • Cena:

    8,49 €

  • Šifra artikla:

    33682

  • EAN:

    3831086570173

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

CHANDLER:
Sorta ameriške borovnice Chandler je poznana po velikih modrih plodovih, spada med bolj pozne sorte, ki dozoreva daljši čas, potrebuje kislo zemljo. Obrodi poleti.

         PLOD: zelo debel, čvrst, temno modre barve s poprhom, okus dober, aromatičen
         ZORENJE: ves julij
         RODNOST: dobra
         RAST: bujna, visoka in široko razraščena
         OPOMBE: zahteva kisla tlaOZARK BLUE:
Sorta ameriške borovnice Ozark Blue ima zelo debele plodove. Uspeva predvsem v kisli zemlji. Ustreza ji sončna oz. polsončna lega. Plodove lahko obiramo od julija do avgusta. Njeni plodovi so temno modre barve, sladko-kislega in aromatičnega okusa. Gnojiti je potrebno vsako leto spomladi. Sorta je dobra za sprotno uporabo.


SAJENJE:
Sadike ameriških borovnic se sadijo v sadilne jame širine 60-80 cm in globine 40 cm v kislo šoto ali zemljo za rododendrone s ph vrednostjo 3,5-5. Stene sadilne jame obložimo s propustno folijo ali kopreno, da se dodana šota ne meša z navadno zemljo. Lahko se sadijo tudi v peščeno (več namakanja), peščeno ilovnato zemljo, pomembno je, da je struktura zemlje ohlapna, ki omogoča prezračevanje in dostopnost zraka do drobnih korenin. Priporočljiva je zastirka z iglavci ali žaganja, zastirko obnavljamo vsako leto. Za gnojenje se uporablja gnojila, ki večajo kislost zemlje. Sadijo se v razdalji 0,80-1,5 metra sadika od sadike, razdalja med vrstami 2,5 do 3 metre. Ameriške borovnice obrezujemo spomladi, izrežemo šibke in izrojene veje.