SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Krompir Maris Bard E 35/55 2,5 kg

Krompir Maris Bard E 35/55 2,5 kg
Krompir Marisbard je srednje zgodnja sorta krompirja, ki je priljubljena zaradi svoje odpornosti na bolezni, visokega pridelka in kakovosti gomoljev.
  • Cena:

    4,20 €

  • Šifra artikla:

    33778

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    201635

  • EAN:

    3831111703545

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Krompir Marisbard je srednje zgodnja sorta krompirja, ki je priljubljena zaradi svoje odpornosti na bolezni, visokega pridelka in kakovosti gomoljev. Sorta je zelo cenjena v komercialni pridelavi in za domače vrtnarjenje zaradi svojih kulinaričnih lastnosti in enostavne nege.

Lastnosti krompirja Marisbard
- Oblika gomoljev: Ovalna, srednje velika do velika.
- Barva lupine: Svetlo rjava do svetlo rumena, gladka.
- Barva mesa: Bledo rumena.
- Tekstura: Srednje škrobna, čvrsta in kremasta tekstura.
- Kulinarična uporaba: Idealna za kuhanje, pečenje, pripravo pomfrita, pire krompirja in solate.
 
Prednosti sorte Marisbard
- Visok pridelek: Sorta daje velike, enakomerne gomolje, ki omogočajo dober tržni pridelek.
- Odpornost na bolezni: Marisbard je odporen na številne bolezni krompirja, vključno z ogorčicami in krompirjevim rakom.
- Dobro skladiščenje: Gomolji se dobro skladiščijo, ohranjajo svojo kakovost skozi daljše obdobje.
- Prilagodljivost: Sorta uspeva v različnih vrstah tal in podnebnih razmerah, kar omogoča široko uporabo pri različnih metodah pridelave.
- Vsestranska uporaba: Primerna za širok spekter kulinaričnih pripravkov, kar jo naredi priljubljeno med kuharji in potrošniki.
 
Nasveti za sajenje in nego
- Priprava tal: Tla naj bodo rodovitna, rahla in dobro odcedna. Pred sajenjem jih obogatite z organskimi gnojili.
- Čas sajenja: Spomladi, ko so tla dovolj ogreta (10–12 °C).
 -Razdalja: Sadite gomolje z razmikom 30–35 cm, vrste pa naj bodo oddaljene 60–70 cm.
 -Zalivanje: Redno zalivanje je pomembno, še posebej v sušnih obdobjih, da zagotovite zdrav razvoj gomoljev.
- Gnojenje: Uporabite gnojila z več kalija za podporo zdravemu razvoju gomoljev.
 
Uporaba v kulinariki
- Krompir Marisbard je zelo vsestranski:
- Pomfrit: Zlato rjav, hrustljav in okusen.
- Pečen krompir: Ima hrustljavo skorjo in mehko notranjost.
- Pire krompir: Kremast in mehak, idealen za priloge.
- Kuhan krompir: Ohranitev oblike omogoča, da je primeren za pripravo solat.
 
Krompir Marisbard je odlična izbira za pridelovalce, ki iščejo sorto z odpornostjo, visokim pridelkom in široko kulinarično uporabnostjo