Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Vprašanja in informacije07 49 93 900
Količina:

0


Znesek:

0,00

Mikal premium F 300 g

Mikal premium F 300 g
Mikal premium F 300 g je sistemični in kontaktni fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbami. Mikal premium F uporabljamo za zatiranje peronospore vinske trte.
  • Cena:

    po ponudbi

  • Šifra:

    45368

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Mikal premium F 300 g

Vsebuje
:
fosetil-Al 500 g/kg
folpet 250 g/kg
iprovalikarb 40 g/kgNačin delovanja:
Mikal premium F je sistemični in kontaktni fungicid, ki na površini in v notranjosti rastline povzroči nastanek obrambnega mehanizma in tako varuje rastlino pred okužbami.


Uporaba:
Mikal premium F uporabljamo za zatiranje  • peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) na trti za pridelavo vinskega grozdja v odmerku 3 kg/ha. Razmak med tretiranji naj ne bo daljši od 12 do 14 dni. Priporočamo, da sredstvo uporabimo zaporedoma najmanj dvakrat, najboljši učinek pa dosežemo, če ga uporabimo zaporedoma trikrat v času tik pred cvetenjem in po cvetenju odvisno od pritiska bolezni.


Opozorila:
Skupaj so na istem zemljišču dovoljena tri tretiranja v eni rastni dobi.
Pri tretiranju je potrebno preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in vodnih izvirov tako, da upoštevamo predpise s področja varovanja voda. S sredstvom ne smemo tretirati v območju 15 m tlorisne širine od meje brega voda 1. reda in 10 m od meje brega voda 2. reda.


Fitotoksičnost:
Če uporabljamo Mikal premium F na način in v odmerku oziroma koncentraciji, kot je predpisano s temi navodili, ne povzroča poškodb na vinski trti.


Priprava sredstva za uporabo:
Odmerjeno količino sredstva stresemo v rezervoar škropilnice, ki je od polovice do 2/3 potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge.


Mešanje:
Mikal premium F lahko mešamo z večino fitofarmacevtskih sredstev. Ne smemo ga mešati z bakrenimi in bazičnimi sredstvi ter z nekaterimi listnimi gnojili in močljivim žveplom v kolikor ima dodan regulator razvoja na osnovi titavin sulfata. O mešanju z drugimi pripravki se posvetuje z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.


Karenca:
28 dni za vinske sorte grozdja.

Vsebina:
300 g