SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Mildicut 1L

Mildicut 1L
Mildicut  1L je fitofarmacevtsko sredstvo, natančneje dotikalni preventivni fungicid za zatiranje peronospore na vinski trti.
  • Cena:

    20,50 €

  • Šifra artikla:

    45624

  • Teža:

    1kg

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    01200296

  • EAN:

    3830027998212

  • EAN:

    5414572240019

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Mildicut  1L je najsodobnejši dotikalni fungicid na osnovi učinkovine ciazofamid, ki ima odlično in dolgotrajno preventivno delovanje (10 do 14 dni). MILDICUT je izredno prijazen do koristnih žuželk in ga zato lahko v programu integriranega varstva vinske trte uporabimo kar 4 krat v eni rastni dobi, in je zelo dobrodošel v vseh antirezistenčnih programih.

MILDICUT ima tudi lastnost zaustavljanja okužbe, to je t.i. eradikativno delovanje (brisanje peg). V primeru močne okužbe ga moramo uporabiti čim prej in tretiranje najkasneje v 7-8 dnevih ponoviti.

MILDICUT deluje na peronosporo na več mestih, saj inhibira in zavre kalitev zoospor, preprečuje tvorbo micelija in preprečuje sporulacijo. Prav tako tudi blokira sproščanje zoospor, če pa pridejo z njim v kontakt pa počijo. Zaradi takega načina delovanja je pojav rezistence/odpornosti zelo majhen.
Učinkovina ciazofamid se izredno močno veže v voščeno plast povrhnjice zelenih delov vinske trte in padavine je že eno uro po tretiranju ne morejo več izprati. S tem je zagotovljena dolgotrajna zaščita pred peronosporo. Tako je poleg dotikalne učinkovitosti dosežena tudi lokalno sistemična učinkovitost. Posebej izstopa njegova učinkovitost pri zaščiti kabrnkov in grozdičev, ki je evidentno boljša kot pri nekaterih sistemičnih fungicidih.  Ta učinkovitost pripomore k občutnemu povečanju kvalitete in količine pridelka.
MILDICUT zelo pozitivno vpliva na pridelek tudi z drugih aspektov, saj nima nobenega vpliva na fermentacijo in ga lahko uporabljamo tudi za zaključna tretiranja, ne povzroča sprememb fizikalnih in kemičnih karakteristik po fermentaciji v primerjavi  s standardnimi pripravki, ne povzroča padca alkohola, tudi pri višjih odmerkih nima vpliva na zmanjšanje skupnih kislin in prav tako nima nobenega vpliva na organoleptične lastnosti vina.

Uporaba: kot preventivni fungicid:

- MILDICUT se uporablja kot fungicid s preventivnim in translaminarnim delovanjem na vinski trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v 0,4 % koncentraciji pri izhodiščni uporabi 1.000 L vode na ha v polni vegetaciji (po zaključenem cvetenju). Odmerek se lahko prilagodi razvojnemu stadiju vinske trte in sicer do začetka cvetenja se tretira v odmerku 2 L/ha, v času cvetenja 3 L/ha in po cvetenju v odmerku 4 L/ha.

Učinkovina:                     ciazofamid 25 g/L

Formulacija:                    koncentrirana suspenzija (SC)  

Oznake nevarnosti:          N - okolju nevarno

Karenca:                         21 dni za vinsko in namizno grozdje

Reakcija (pH):                 8,8 - alklna

Embalaža:                       1 L