SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

InsectoSec 0,2 KG EKO

InsectoSec 0,2 KG EKO
Bio-fizikalno prašivo proti plazečemu se mrčesu, higienskim škodljivcem in drugim nadlogam, kot so mravlje, srebrne ribice, mačje bolhe, rdeče ptičje pršice.
  • Cena:

    13,90 €

  • Šifra artikla:

    45791

  • Teža:

    0,2kg

  • EAN:

    3830037854010

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Namenjen je za neprofesionalno uporabo in za uporabo v gospodinjstvu. Biocid uporabljate varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo in podatke o proizvodu.

Sestava:

InsectoSec® je 100 % iz diatomejske zemlje, naravne amorfne kremenke iz fosilnih usedlin kremenčastih alg. Ob upoštevanju navodil za uporabo niso znani nobeni negativni učinki.

Način delovanja:
InsectoSec® ima zahvaljujoč svojim bio-fizikalnim lastnostim močno izsušujoč učinek na plazeči se mrčes. InsectoSec® je treba raztrositi na mestih, kjer se giba in skriva mrčes. Škodljivci in nadloge se z lastnim gibanjem naprašijo, ob stiku s silikatnim prahom pa se ta usede na površini insektov. Posledično se uniči njihova voskasta zaščitna plast, ki preprečuje izhlapevanje, in v kratkem času insekti odmrejo zaradi izsušitve.

Področje uporabe:

InsectoSec® je insekticid in akaricid za uporabo v gospodinjstvu proti:
• nadlogam, kot so mravlje (Lasius niger), srebrne ribice (Lepisma saccharina), kletnim prašičkom (Porcelio scaber),
• mačjim bolham (Ctenocephalides felis),
• rdečim ptičjim pršicam (Dermanyssus gallinae).

Uporaba proti nadlogam, kot so mravlje, kletni prašički, srebrne ribice:
Proizvod InsectoSec® je primerno za uporabo v kuhinjah, kleteh in bivalnih prostorih ter na pritrjenih suhih površinah v bližini hiše (stenskih razpokah, fugah na terasi, itd.). S proizvodom posujte skrivališča in poti mrčesa ali naredite prašne prepreke. Iz higienskih razlogov je treba mrtve škodljivce odstraniti.

Odmerek:
30-50 g/m² posujte v skrivališča in na poti mrčesa ali pribl. 5-10 g/tekoči meter ustvarite prašno prepreko v višini 0,2 cm in širine 0,5-2 cm.

Uporaba proti mačjim bolham:
InsectoSec® se uporablja v okolici domačih živalih, ne na živalih samih. Škodljivci so tako odpravljeni na poti z in na gostitelja. Mačje bolhe se zadržujejo v okolici mest, kjer mačke in psi spijo. S proizvodom posujte skrivališča in mesta za razmnoževanje mrčesa ali naredite prašne prepreke. Prašno oblogo je treba nanesti na površino in biti mora dobro vidna. Možna je tudi neposredna obdelava mesta spanja.

Odmerek:
30-50 g/m² posujte v skrivališča mrčesa oz. pribl. 5-10 g/tekoči meter ustvarite prašno prepreko okoli mesta spanja.

Uporaba proti rdeči ptičji pršici v reji perutnine:
InsectoSec® se uporablja v okolici domačih živalih, ne na živalih samih. Škodljivci so tako odpravljeni na poti z in na gostitelja. S proizvodom posujte palice za sedenje in druga mesta, v katerih se lahko skrivajo pršice, kot so reže in koti. Prašno oblogo je treba nanesti na površino in biti mora dobro vidna. Prašno oblogo po potrebi obnovite.

Odmerek:
30-50 g/m² količina odvisna od načina reje, npr. reja v kletkah (30 g/m²) ali volierah (50 g/m²).

Prašenje
• ptičje kletke ali manjše perutninske jate prašimo s posodo za ročno prašenje. Preprečite prepih, dokler se prah ne usede.

Izdelava prašne prepreke
• s posodo za ročno prašenje. Odrežite konico odprtine za doziranje. Z rahlim pritiskanjem na posodo in z odprtino obrnjeno navzdol nanesite InsectoSec® na mesta, kjer se mrčes giba, v reže in skrivališča oz. ustvarite prašno prepreko.

Pakirano: 0,2 kg