SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Motorna žaga MS 400 C-M, meč 40 cm STIHL

Motorna žaga MS 400 C-M, meč 40 cm STIHL
-10%
 • Motorna žaga MS 400 C-M, meč 40 cm STIHL
 • Motorna žaga MS 400 C-M, meč 40 cm STIHL
Zmogljiva motorna žaga MS 400 C-M je prva motorna žaga na svetu z magnezijevim batom
 • Redna cena:

  1.320,00 €

 • Popust:

  132,00 € (10%)

 • Spletna cena:

  1.188,00 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 1.188,00 € (0%)
 • ali od 31,63 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  480013

 • Teža:

  5,8kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  1140 200 0520

 • Blagovna znamka:

  Stihl

 • Garancija:

  1 leto

 • EAN:

  886661568390

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Zmogljiva motorna žaga MS 400 C-M je prva motorna žaga na svetu z magnezijevim batom. V povezavi z dosledno lahko konstrukcijo to vodi do izredno nizkega razmerja med močjo in težo pod 1,45 kg / kW. Popolnoma na novo razvit 67 cm³ motor z močjo 4,0 kW se prvič uporablja v MS 400 C-M. Motorna žaga za profesionalno uporabo s STIHL M-Tronic je enostavna za zagon in dobro opremljena. Hitri pospeški MS 400 C-M so lastnost za sečnjo, razrez in obdelavo lesa na

- napredna STIHL M-Tronic tehnologija s kalibracijo
- prva motorna žaga na svetu z magnezijevimi bati
- odlično razmerje med težo in močjo 1,45 kg / kW
- za gozdarske profesionalce

Komplet vsebuje:
- motorna žaga MS 400 C-M
- ključ za svečko
- izvijač za uplinjač
- izvijač torks

DELOVNA PROSTORNINA (M³): 66,8
MOČ (KW/KM): 4,0 / 5,4
TEŽA (KG): 5,8
Delovna prostornina (cm³): 66,8
Moč KW: 4,0
Moč KM: 5,4
Teža (kg): 5,8
Razmerje med težo in močjo (kg/kW): 1,5
Nivo zvokovnega tlaka (dB[A]): 107
Nivo zvokovne moči (dB[A]): 118
Nivo vibracij levo/desno (m/s²): 3,5/3,5
CO₂ (g/kWh): 656
Veriga STIHL Oilomatic (korak): 3/8"
Veriga STIHL Oilomatic (Tip): Rapid Super (RS)
Dolžina meča (cm): 40
STIHL M-Tronic (M)
Sistem M-Tronic zagotavlja lahek zagon z nekaj zagonskimi potegi in brez preklapljanja. Elektronsko upravljanje motorja s funkcijo spomina ureja čas vžiga in doziranje goriva. Zaradi zaznavanja hladnega ali toplega zagona vedno poskrbi za optimalno moč motorja, stalno maksimalno število vrtljajev in zelo dobro pospeševanje. (slika lahko odstopa)
Preprosta funkcija kalibriranja
Med delom sistem STIHL M-Tronic neprestano prilagaja optimalno moč motorja. Ob spremembi okoljskih pogojev, npr. pri delu v gorah, lahko s funkcijo kalibriranja hitro prilagodite žaganje z motorno žago, tudi brez dejanskega žaganja lesa: kalibriranje se izvede v 72 sekundah po zagonu naprave.
STIHL Ematic z novim sistemom oljne črpalke
Z novim sistemom oljne črpalke lahko povečate količino dovajanja olja, kar se uporablja predvsem v prašnem okolju ali pri uporabi dolgih mečev.
STIHL 2-MIX-Motor
Motor STIHL 2-MIX je zmogljiv in hkrati varčen. Ločevanje izpušnih plinov in svežega zraka zmanjša izgube goriva in s tem njegovo porabo pri delu ter poveča moč naprave.
Vbodna letev
Poleg kazalca smeri padca drevesa je na ohišju opazna vbodna letev, ki poteka vzporedno s simetrično linijo meča. Popoln pripomoček za nadziranje smeri žaganja pri vbodnem rezu.
Filter HD2 z radialnim tesnilom
Nov zračni filter HD2 iz PET z radialnim tesnilom preprečuje sesanje finega prahu. Hermetično zaprto ohišje podaljša življenjsko dobo motorja in zmanjša njegovo obrabo.

Trpežni zračni filter s predhodnim čiščenjem
Inovativni trpežni sistem za filtriranje zraka skrbi za občutno daljšo življenjsko dobo filtra. S predhodnim ločevanjem se odstranijo grobi delci umazanije, tako, da se zračni filter razbremeni. Zato lahko v primerjavi s predhodnimi modeli dva-krat dlje uporabljate žago, ne da bi morali čistiti filter.

Kombinirana ročica s funkcijo tipke za zaustavitev
Zaradi sistema STIHL M-Tronic potrebuje žaga za hladni zagon samo še en položaj za zagon na kombinirani ročici. Takoj lahko začnete delati s polno močjo. S funkcijo tipke za zaustavitev skoči upravljalna ročica po izklopu samodejno nazaj v delovni položaj. Tako lahko toplo napravo takoj ponovno zaženete.

Matice, zaščitene pred izgubo
Sistem STIHL E-Matic je sestavljen iz meča Ematic, verige Oilomatic in črpalke za olje z reguliranjem količine. Posebna zasnova meča in verige poskrbi za to, da pride vsaka kapljica olja za mazanje verige brez izgub natanko tja, kjer jo potrebujete. S tem se lahko poraba olja zmanjša tudi do 50 %.

STIHL ElastoStart
Zaradi kompresijskega tlaka pride pri zagonu motorjev z notranjim zgorevanjem do sunkovitih konic moči, ki obremenjujejo mišice in sklepe. Blažilni element v posebnem zagonskem ročaju ElastoStart absorbira nastalo silo glede na kompresijo in jo pozneje tudi odda. To poskrbi za enakomerni zagon brez sunkovitih konic moči. (slika lahko odstopa)

Optimiziran pokrov verižnika
Tanjši in ožji pokrov verižnika z integriranimi drsnimi letvami in vodilnim robom zmanjša napor pri obvejevanju ter poskrbi za odlično odvajanje ostružkov.

Optimiziran krempljast naslon
Dolžino zob krempljastega naslona smo prilagodili polmeru dreves. Žaga bolje zagrabi les pri žaganju in podiranju.

Pokrov rezervoarja, ki ne potrebuje orodja
Na motorne žage STIHL s predhodnim ogrevanjem uplinjača se lahko zanesete tudi v hladnem vremenu: pri zimski nastavitvi ogret sesalni zrak piha ob uplinjaču. S tem se prepreči poledenelost uplinjača. Za preklop s poletne na zimsko nastavitev zadostuje preprost gib. (slika lahko odstopa)

Dekompresijski ventil
Dekompresijski ventil pri zagonu del zgoščene mešanice sprosti iz valja. S tem se znatno zmanjša potrebna sila za zagon. Uporabnik dela manj naporno, ščiti pa se tudi celoten zagonski sistem motorne naprave. (slika lahko odstopa)

Stransko napenjanje verige
Napenjalni vijak obračate kar skozi stranski pokrov verižnika. S tem se prepreči stik z ostro verigo in krempljastim naslonom. (slika lahko odstopa)

Nastavljiva oljna črpalka
Omogoča natančno dovajanje olja glede na potrebo. Položaj E zagotavlja vedno zadostno količino olja. Profesionalci dozirajo natančneje. Možno je zmanjšanje količine olja do 50 %. (slika lahko odstopa)

Sistem proti vibracijam STIHL
Dolgo časa trajajoče in močne vibracije na ročajih motornih naprav lahko privedejo do motenj v prekrvavitvi rok. Prav zato je STIHL razvil visokokakovosten sistem proti vibracijam. Pri napravah s tem sistemom se znatno zmanjšajo vibracije na ročajih, ki jih povzročata motor in delovno orodje. (slika lahko odstopa)

Kompenzator
Kompenzator STIHL, regulacijski sistem v uplinjaču, poskrbi za konstantno moč motorja, kakovost izpušnega plina in porabo goriva v daljšem časovnem obdobju, ne glede na umazanost zračnega filtra. Zračni filter je treba očistiti šele ob občutnem upadu moči. Tako se zagotovijo zelo dolgi delovni intervali brez vzdrževanja. (slika lahko odstopa)