SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Motorna žaga MS 291, meč 45 cm STIHL

Motorna žaga MS 291, meč 45 cm STIHL
-10%
 • Motorna žaga MS 291, meč 45 cm STIHL
 • Motorna žaga MS 291, meč 45 cm STIHL
Motorna žaga STIHL MS 291 - robustna in zmogljiva, namenjena zahtevnim domačim uporabnikom za vsestranska opravila
 • Redna cena:

  760,00 €

 • Popust:

  76,00 € (10%)

 • Spletna cena:

  684,00 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 684,00 € (0%)
 • ali od 18,21 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  48114

 • Teža:

  5,6kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  1141 200 0199

 • Blagovna znamka:

  Stihl

 • Garancija:

  1 leto

 • EAN:

  886661019335

 • EAN:

  1000000481143

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Zelo primerna za podiranje dreves in žaganje drv. Varčen motor 2-MIX, trpežni zračni filter zagotavlja dolge delovne intervale, pokrovi rezervoarjev brez orodja za varno in preprosto dolivanje, rezalna garnitura 3/8" RM za učinkovito žaganje.

- robustna veriga 3/8" za odlične reze
- zmogljiva motorna žaga za podiranje dreves in žaganje drv
- za delo v kmetijstvu, gradbeništvu in gozdarstvu
- trpežni filter omogoča daljše delovne intervale

DELOVNA PROSTORNINA (M³):  55.5
MOČ (KW/KM): 2.8 / 3.8
TEŽA (KG): 5.6
Delovna prostornina (cm3): 55,5
Moč KW: 2,8
Moč KM: 3,8
Teža (kg): 5,6
Razmerje med težo in močjo (kg/kW): 2,0
Nivo zvokovnega tlaka (dB[A]): 103
Nivo zvokovne moči (dB[A]): 117
Nivo vibracij levo/desno (m/s2): 4,5/4,5
Veriga STIHL Oilomatic (korak): 3/8" 1,6
Veriga STIHL Oilomatic (Tip): Rapid Micro Comfort (RMC)
Dolžina meča (cm): 45
Filter HD2: Opcijsko
STIHL ElastoStart: Opcijsko
STIHL AV-Sistem
Natančno prilagojen protivibracijski sistem je sestavljen iz elementov Cellasto-AV in posebnih vzmeti med blokom motorja in ročaji. Kombinacija teh AV elementov zmanjša nihanje, ki jih proizvaja motor in tekoča veriga. Zaradi tega je motorno žago lažje voditi z manj napora.
STIHL Ematic-Sistem
Sistem STIHL E-Matic je sestavljen iz meča Ematic, verige Oilomatic in črpalke za olje z reguliranjem količine. Posebna zasnova meča in verige poskrbi za to, da pride vsaka kapljica olja za mazanje verige brez izgub natanko tja, kjer jo potrebujete. S tem se lahko poraba olja zmanjša tudi do 50 %.
Kompenzator
Kompenzator STIHL, regulacijski sistem v uplinjaču, poskrbi za konstantno moč motorja, kakovost izpušnega plina in porabo goriva v daljšem časovnem obdobju, ne glede na umazanost zračnega filtra. Zračni filter je treba očistiti šele ob občutnem upadu moči. Tako se zagotovijo zelo dolgi delovni intervali brez vzdrževanja. (slika lahko odstopa)
Multifunkcionalni ročaj za enoročno upravljanje
Vse funkcije naprave, npr. hladen ali topel zagon, delovanje in zaustavitev, se upravljajo z eno ročico. Zaradi tega je upravljanje izjemno udobno in varno, saj desna roka vedno ostane na ročaju. (slika lahko odstopa)

Filter HD2
Novo razviti filter HD2 s filtrirnim materialom iz polietilena ima do 70 odstotkov manjše pore kot filtri iz flisa in poliamida, zato filtrira tudi najmanjše delce. Poleg tega je zelo odbojen za vodo in olje, zato je preprost za čiščenje. Filtrirna kartuša iz PET se lahko odstrani in namesti brez orodja.

Stransko napenjanje verige
Napenjalni vijak obračate kar skozi stranski pokrov verižnika. S tem se prepreči stik z ostro verigo in krempljastim naslonom. (slika lahko odstopa)

STIHL 2-MIX-Motor
Med predpranjem se med zgorelo vsebino v zgorevalnem prostoru ter svežim zrakom v okrovu ročične gredi nabere sloj zraka brez goriva. Prednost: zmanjšanje izgube goriva pri izmenjavi plinov, manjša obremenitev okolja in do 20 % manjša poraba goriva v primerjavi z običajnimi dvotaktnimi motorji brez tehnologije 2-MIX. (slika lahko odstopa)

Trpežni zračni filter s predhodnim čiščenjem
Inovativni trpežni sistem za filtriranje zraka skrbi za občutno daljšo življenjsko dobo filtra. S predhodnim ločevanjem se odstranijo grobi delci umazanije, tako, da se zračni filter razbremeni. Zato lahko v primerjavi s predhodnimi modeli dva-krat dlje uporabljate žago, ne da bi morali čistiti filter.

Pokrov rezervoarja, ki ne potrebuje orodja
Patentirani pokrovi za rezervoarje za gorivo in olje. Takšni rezervoarji se hitro, brez napora in popolnoma brez orodja odprejo in ponovno zaprejo. (slika lahko odstopa)

Predhodno ogrevanje uplinjača
Na motorne žage STIHL s predhodnim ogrevanjem uplinjača se lahko zanesete tudi v hladnem vremenu: pri zimski nastavitvi ogret sesalni zrak piha ob uplinjaču. S tem se prepreči poledenelost uplinjača. Za preklop s poletne na zimsko nastavitev zadostuje preprost gib. (slika lahko odstopa)

STIHL 4-kanalna tehnika
Štirje kanali pred vžigom zvrtinčijo mešanico goriva in zraka. Zato gorivo optimalno zgoreva in izkoristek motorja se znatno izboljša. Rezultat: manjša poraba in visok vrtilni moment pri vsakem številu vrtljajev. (slika lahko odstopa)