SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Motorna kosa FS 461 C-EM

Motorna kosa FS 461 C-EM
-5%
Bencinska motorna kosa STIHL FS 461 C-EM zelo učinkovito podpira profesionalne uporabnike pri vzdrževanju krajine
 • Redna cena:

  1.315,00 €

 • Popust:

  65,75 € (5%)

 • Spletna cena:

  1.249,25 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 1.249,25 € (0%)
 • ali od 33,26 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  48158

 • Teža:

  9kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  4147 200 0636

 • Blagovna znamka:

  Stihl

 • Garancija:

  2 leti

 • EAN:

  1000000481587

Dobava: predvidoma 3 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Bencinska motorna kosa STIHL FS 461 C-EM zelo učinkovito podpira profesionalne uporabnike pri vzdrževanju krajine, v kmetijstvu in komunalnih službah tako pri košnji, kot tudi čiščenju zaraščenih delov in negi mladih dreves. Vsestranska in robustna bencinska motorna kosa s svojim posebej velikim kosilnim krogom 520 mm omogoča hiter napredek pri kompleksni košnji na velikih površinah. Motor STIHL 2-MIX z visokim navorom zagotavlja zadostno moč.

Zahvaljujoč protivibracijskemu sistemu STIHL se pri košnji s profesionalno motorno koso pojavijo le manjši tresljaji. To ščiti vaše mišice in sklepe, prav tako ergonomski dvoročni oprijem (ročaj za košnjo), ki spodbuja naravno gibanje kose. S STIHL ErgoStart lahko bencinsko motorno koso zaženete brez težav. Popolnoma elektronsko upravljanje motorja STIHL M-Tronic podpira tudi enostaven in priročen zagon ter zagotavlja optimalno delovanje motorja v vsakem trenutku. FS 461 C-EM ima najnovejšo različico STIHL M-Tronic 3.0.

Večfunkcijski ročaj omogoča nadzor motorja samo z eno roko. Gumb za zaustavitev vam prav tako pomaga hitro znova zagnati koso po premoru. Vaš lokalni specializirani prodajalec STIHL prek diagnostične vtičnice prejme informacije o različici stroja, življenjski dobi ter navodilih za popravilo in vzdrževanje za vašo STIHL FS 461 C-EM.

Glede na nalogo lahko bencinsko motorno koso STIHL FS 461 C-EM opremite z različnimi rezalnimi orodji, npr. z rezilom za košnjo trave, nožem za sekljanje, listom krožne žage ali z različnimi kosilnimi glavami. Kako zamenjati rezalno orodje na vaši motorni kosi, lahko izveste v našem razdelku z nasveti. Že priloženo rezilo za goščavje STIHL 300-3 je idealno za učinkovito odstranjevanje zdrobljene trave in podrastja. Serijsko vključen tudi: univerzalni pas STIHL ADVANCE za ergonomsko delo. Velik ščitnik za košnjo vam nudi izboljšano zaščito pred letečimi odrezki in majhnimi kamni.

- zmogljiva motorna kosa za zahtevno košnjo
- za profesionalno uporabo na področju vzdrževanja krajine, kmetijstva in komunalnih storitev
- standardno s kosilno glavi AutoCut 46-2
- enostaven zagon zahvaljujoč STIHL ErgoStart sistemu
- STIHL M-Tronic 3.0 krmili motor popolnoma elektronsko
- udoben univerzalni pas STIHL ADVANCE za enostavno košnjo

Komplet vsebuje:
- motorna kosa FS 461 C-EM
- kosilna glava AutoCut 46-2
- ključ za svečko
- zaščitna očala
- univerzalni dvoramenski pas Advance
- trn

Delovna prostornina (cm3): 45,6
Moč (kW/KM): 2,2 / 3,0
Teža (kg): 8,7
Delovna prostornina (cm3): 45,6
Moč KW: 2,2
Moč KM: 3,0
Teža (kg): 8,7
Nivo zvočnega tlaka s kovinskim rezalnim orodjem (dB[A]): 100
Nivo zvočnega tlaka z rezalnim orodjem iz umetne mase (dB[A]): 101
Nivo zvočne moči s kovinskim rezalnim orodjem (dB[A]): 113
Nivo zvočne moči z rezalnim orodjem iz umetne mase (dB[A]): 113
Nivo vibracij levo/desno s kovinskim rezalnim orodjem (m/s2): 1,9/1,6
Nivo vibracij levo/desno z rezalnim orodjem iz umetne mase (m/s2): 2,5/2,1
Skupna dolžina brez rezalne garniture (m): 1,79
Standardno rezalno orodje: AutoCut 46-2
Vsebina rezervoarja za gorivo (L): 0,75

STIHL 2-MIX-Motor
Motor STIHL 2-MIX je zmogljiv in hkrati varčen. Ločevanje izpušnih plinov in svežega zraka zmanjša izgube goriva in s tem njegovo porabo pri delu ter poveča moč naprave.

Ergonomski dvodelni ročaj (ročaj za košnjo)
Dvodelni ročaj omogoča lažje vodenje kos pri košnji in je najboljša izbira takrat, ko je treba pokositi večje površine. V kombinaciji z univerzalnim pasom ADVANCE ali gozdarskim pasom ADVANCE in ustreznim orodjem bo košnja še lažja.

Zaščitna očala
Za vašo varnost ponujamo serijska zaščitna očala. Očala se dobro zračijo in imajo široko stransko zaščito. (slika lahko odstopa)

Multifunkcionalni ročaj za enoročno upravljanje
Vsi elementi za upravljanje motorja so v eni roki. Zato je upravljanje preprosto in zanesljivo. (slika lahko odstopa)

Blokada kotnega prenosa z zatičem
Zaradi fiksiranja zatiča? je menjava orodja nadvse preprosta. (slika lahko odstopa)

Povečan rezervoar za gorivo
Prozoren rezervoar za gorivo s prostornino 0,75 l zagotavlja dolge delovne intervale z redkim dolivanjem goriva. Napolnjenost rezervoarja je od zunaj dobro vidna. Preprosto dolivanje goriva zaradi velike, lahko dostopne odprtine za polnjenje. (slika lahko odstopa)

Poletno in zimsko delovanje
Preklop s poletnega na zimsko delovanje se izvede hitro in preprosto z drsnikom. V zimskem položaju se preprečuje poledenelost zračnega filtra in uplinjača. (slika lahko odstopa)

Kompenzator
Kompenzator STIHL, regulacijska enota v uplinjaču, prepreči nastanek prebogate mešanice v primeru povečane umazanosti zračnega filtra. Moč ostane v daljšem časovnem obdobju konstantna. Filter je treba očistiti šele, ko je zasičenih 80 % površine. Tako se zagotovijo zelo dolgi delovni intervali brez prekinitev. (slika lahko odstopa)

Ročica za čok (M-Tronic)
S sistemom M-Tronic vam ni treba misliti na hladen ali topel zagon. Pri njem namreč obstaja samo še en položaj za zagon na ročici za dušilno loputo. Sistem samodejno zazna hladen ali topel zagon in elektronsko izračuna natančno količino goriva. Tako boste napravo zagnali z manj zagonskimi potegi in takoj začeli delati s polnim plinom. Ko pritisnete ročico za plin, se vrtljivo stikalo za zagon samodejno vrne v delovni položaj. (slika lahko odstopa)

Ročica za čok (M-Tronic)
S sistemom M-Tronic vam ni treba misliti na hladen ali topel zagon. Pri njem namreč obstaja samo še en položaj za zagon na ročici za dušilno loputo. Sistem samodejno zazna hladen ali topel zagon in elektronsko izračuna natančno količino goriva. Tako boste napravo zagnali z manj zagonskimi potegi in takoj začeli delati s polnim plinom. Ko pritisnete ročico za plin, se vrtljivo stikalo za zagon samodejno vrne v delovni položaj. (slika lahko odstopa)

STIHL M-Tronic
Elektronska regulacija časa vžiga in doziranja goriva. Upravljanje motorja STIHL M-Tronic (M) poskrbi za optimalno moč motorja, stalno maksimalno število vrtljajev in zelo dober pospešek v vsakem obratovalnem stanju. Brez ročnega nastavljanja uplinjača. (slika lahko odstopa)

STIHL 4-Točovni AV sistem
Pri napravah za košnjo STIHL jeklene vzmeti kot protivibracijski elementi zmanjšajo prenos tresljajev, ki nastanejo zaradi motorja in vrtečega se rezalnega orodja. Zaradi tega na ročaje deluje manj vibracij, naprave pa se bolje vodijo. (slika lahko odstopa)

STIHL ErgoStart (E)
STIHL ErgoStart omogoča zelo udoben zagon naprave. Pri tem pomaga dodatni vzmetni zbiralnik med motorno gredjo in zagonsko napravo, ki zmanjša potrebno moč za zagon. Četudi zagonsko vrvico povlečete počasi, se motor takoj zažene. (slika lahko odstopa)

Univerzalni nosilni pas ADVANCE
Nosilni pasovi STIHL olajšajo delo predvsem pri daljših delovnih akcijah. Zagotavljajo svobodo gibanja, medtem ko uporabljate napravo. Specializirani trgovec STIHL vam bo z veseljem svetoval glede primernega nosilnega pasu za vaše delo. (slika lahko odstopa)

Stikalo za izklop
Kontrola stikala za izklop ob ponovnem zagonu odpade. Motor je vedno pripravljen na delo. (slika lahko odstopa)

Ročaj nastavljiv brez uporabe orodja
Ergonomični ročaj za košnjo se s priteznim vijakom individualno in brez orodja nastavi in prilagodi posameznemu uporabniku (slika prikazuje napravo za košnjo).

Ročna črpalka za gorivo
Z ročno črpalko za gorivo lahko s palcem dovajate gorivo v uplinjač. S tem se po daljšem mirovanju naprave zmanjša število zagonskih potegov. (slika lahko odstopa)