SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Motorna žaga MS 231, meč 40 cm STIHL

Motorna žaga MS 231, meč 40 cm STIHL
-5%
 • Motorna žaga MS 231, meč 40 cm STIHL
 • Motorna žaga MS 231, meč 40 cm STIHL
Zelo primerna za žaganje drv
 • Redna cena:

  560,00 €

 • Popust:

  28,00 € (5%)

 • Spletna cena:

  532,00 €

 • Najboljša cena* v 30 dneh: 532,00 € (0%)
 • ali od 14,17 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  488194

 • Teža:

  4,9kg

 • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

  1143 200 0524

 • Blagovna znamka:

  Stihl

 • Garancija:

  1 leto

 • EAN:

  886661362516

 • EAN:

  1000004881949

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Zelo primerna za žaganje drv. Stransko napenjanje verige za varno in preprosto napenjanje, trpežni zračni filter za dolge delovne intervale, odpiranje pokrovov rezervoarjev brez orodja za preprosto in varno dolivanje, varčen motor 2-MIX.

- za zasebne uporabnike in obrtnike
- zmogljiva motorna žaga za žaganje drv
- trpežni zračni filter za dolge delovne intervale
- stransko napenjanje verige

Komplet vsebuje:
- motorna žaga MS 231
- ključ za svečko
- izvijač za uplinjač

DELOVNA PROSTORNINA (M3): 42.6
MOČ (KW/KM): 2,0/2,7
TEŽA (KG): 4.8
Tehnični podatki:
Delovna prostornina (cm³): 42,6
Moč KW: 2,0
Moč KM: 2,7
Teža (kg): 4,8
Razmerje med težo in močjo (kg/kW): 2,4
Nivo zvokovnega tlaka (dB[A]): 103,0
Nivo zvokovne moči (dB[A]): 114,0
Nivo vibracij levo/desno (m/s²): 3,9 / 3,9
CO₂ (g/kWh): 917
Veriga STIHL Oilomatic (korak): 3/8" 1,3
Veriga STIHL Oilomatic (Tip): PMC3 (Picco Micro Comfort 3)
Dolžina meča (cm): 40
SIistem proti vibracijam STIHL
Natančno izračunana področja blaženja zmanjšajo prenos tresljajev motorja in verige na ročaj leve in desne roke. Motorna žaga ima veliko mirnejši tek. Tako uporabnik prihrani veliko svoje moči in ahko dalj časa dela.
STIHL Ematic-Sistem
Sistem STIHL E-Matic je sestavljen iz meča Ematic, verige Oilomatic in črpalke za olje z reguliranjem količine. Posebna zasnova meča in verige poskrbi za to, da pride vsaka kapljica olja za mazanje verige brez izgub natanko tja, kjer jo potrebujete. S tem se lahko poraba olja zmanjša tudi do 50 %.
Kompenzator
Kompenzator STIHL, regulacijski sistem v uplinjaču, poskrbi za konstantno moč motorja, kakovost izpušnega plina in porabo goriva v daljšem časovnem obdobju, ne glede na umazanost zračnega filtra. Zračni filter je treba očistiti šele ob občutnem upadu moči. Tako se zagotovijo zelo dolgi delovni intervali brez vzdrževanja. (slika lahko odstopa)
Multifunkcionalni ročaj za enoročno upravljanje
Vse funkcije naprave, npr. hladen ali topel zagon, delovanje in zaustavitev, se upravljajo z eno ročico. Zaradi tega je upravljanje izjemno udobno in varno, saj desna roka vedno ostane na ročaju. (slika lahko odstopa)

STIHL ElastoStart
Zaradi kompresijskega tlaka pride pri zagonu motorjev z notranjim zgorevanjem do sunkovitih konic moči, ki obremenjujejo mišice in sklepe. Blažilni element v posebnem zagonskem ročaju ElastoStart absorbira nastalo silo glede na kompresijo in jo pozneje tudi odda. To poskrbi za enakomerni zagon brez sunkovitih konic moči. (slika lahko odstopa)

Stransko napenjanje verige
Napenjalni vijak obračate kar skozi stranski pokrov verižnika. S tem se prepreči stik z ostro verigo in krempljastim naslonom. (slika lahko odstopa)


STIHL 2-MIX-Motor
Med predpranjem se med zgorelo vsebino v zgorevalnem prostoru ter svežim zrakom v okrovu ročične gredi nabere sloj zraka brez goriva. Prednost: zmanjšanje izgube goriva pri izmenjavi plinov, manjša obremenitev okolja in do 20 % manjša poraba goriva v primerjavi z običajnimi dvotaktnimi motorji brez tehnologije 2-MIX. (slika lahko odstopa)

Trpežni zračni filter s predhodnim čiščenjem
Inovativni trpežni sistem za filtriranje zraka skrbi za občutno daljšo življenjsko dobo filtra. S predhodnim ločevanjem se odstranijo grobi delci umazanije, tako, da se zračni filter razbremeni. Zato lahko v primerjavi s predhodnimi modeli dva-krat dlje uporabljate žago, ne da bi morali čistiti filter.

Pokrov rezervoarja, ki ne potrebuje orodja
Patentirani pokrovi za rezervoarje za gorivo in olje. Takšni rezervoarji se hitro, brez napora in popolnoma brez orodja odprejo in ponovno zaprejo. (slika lahko odstopa)

 HD2-Filter
Novo razviti filter HD2 s filtrirnim materialom iz polietilena ima do 70 odstotkov manjše pore kot filtri iz flisa in poliamida, zato filtrira tudi najmanjše delce. Poleg tega je zelo odbojen za vodo in olje, zato je preprost za čiščenje. Filtrirna kartuša iz PET se lahko odstrani in namesti brez orodja.

Predhodno ogrevanje uplinjača
Na motorne žage STIHL s predhodnim ogrevanjem uplinjača se lahko zanesete tudi v hladnem vremenu: pri zimski nastavitvi ogret sesalni zrak piha ob uplinjaču. S tem se prepreči poledenelost uplinjača. Za preklop s poletne na zimsko nastavitev zadostuje preprost gib. (slika lahko odstopa)