SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

NeemAzal T/S 50ml

NeemAzal T/S 50ml
Insekticid z delno sistemičnim premeščanjem za zatiranje sesajočih in grizočih škodljivih žuželk na kulturnih rastlinah (glej »Uporaba«), v katere prehaja z zaužitjem (sesanjem ali objedanjem rastlin).
  • Cena:

    14,70 €

  • Šifra artikla:

    70112

  • Teža:

    0,05kg

  • EAN:

    3830037854188

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Sredstvo NeemAzal-T/S se uporablja kot insekticid z delno sistemičnim premeščanjem za zatiranje sesajočih in grizočih škodljivih žuželk, v katere prehaja z zaužitjem (sesanjem ali objedanjem rastlin) in učinkuje večstopenjsko: zavira prehranjevanje sesajočih žuželk (listne uši, tripsi, kaparji, stenice in bolšice) in grizočih žuželk (hrošči, gosenice grizlic in metuljev ter žerke muh), preprečuje razvoj in preobrazbo njihovih larvalnih stadijev ter zmanjšuje plodnost odraslih osebkov.

Uporaba:

a) na krompirju na prostem;
b) na zdravilnih zeliščih (za sušenje listov) na prostem in v zaščitenih prostorih;
c) na zeliščih za svežo uporabo (z izjemo drobnjaka) na prostem in v zaščitenih prostorih;
d) na špinači in njej sorodnih vrstah na prostem;
e) na zelju, ohrovtu in brstičnem ohrovtu na prostem;
f) na bučnicah z užitno in neužitno lupino, paradižniku in jajčevcih na prostem in v zaščitenih prostorih, ter na papriki v zaščitenih prostorih;
g) na pečkatih sadnih vrstah (z izjemo hrušk) na prostem;
h) na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja do začetka rodnosti, v trsnicah in matičnjakih;
i) na okrasnih rastlinah, z izjemo okrasnih hrušk in okrasnih iglavcev, na prostem, v zaščitenih prostorih in na javnih površinah (parki, vrtovi, pokopališča, cestne nabrežine, zelenice, ozelenitve javnih objektov in rastlinjaki).

Opozorila:
Sredstvo je škodljivo za plenilsko pršico (Amblyseius cucumeris), ličinke sedempikčaste polonice (Coccinella septempunctata), navadno tenčičarico (Chrysoperla carnea) in muho trepetalko vrste (Episyrphus balteatus); malo škodljivo za plenilsko pršico (Phytoseiulus persimilis in Typhlodromus pyri), parazitoidno osico (Encarsia formosa) in najezdnika (Aphidius rhopalosiphi).

FITOTOKSIČNOST:
Sredstvo NEEMAZAL - T/S je bilo preizkušeno na številnih gojenih rastlinah na prostem in v zaščitenih prostorih. V toplem vremenu na splošno ne povzroča poškodb na gojenih rastlinah, na katerih je registrirano. Kljub temu pa ni mogoče povsem izključiti poškodb na nekaterih sortah ali v posebnih vremenskih razmerah. V primeru uporabe sredstva na nepreverjenih sortah in na večjih površinah je zato potrebno narediti preizkus občutljivosti rastlin ali se v zvezi s tem posvetovati z zastopnikom. V sadjarstvu so znani močni pojavi fitotoksičnosti na listih hrušk sort: ‘Conference’, ‘Alexander Lukas’, ‘Bristol Cross’, ‘Comice’, ‘Guyot’, ‘HW 606’, ‘Illinois 13 b 83 Maxi’, ‘Lectier’, ‘Trevuška’ in ‘Zimska dekanka’. Zaradi tega sredstvo ni namenjeno za uporabo v nasadih hrušk. Poškodbe se lahko pojavijo tudi na cvetovih okrasnih rastlin.

KARENCA:
• 3 dni za zelje, ohrovt in brstični ohrovt, vzgojene na prostem; za bučnice z užitno in neužitno lupino, paradižnik in jajčevce, vzgojene na prostem in v zaščitenih prostorih; za papriko, vzgojeno v zaščitenih prostorih;
• 4 dni za krompir;
• 7 dni za špinačo in njej sorodne vrste;
• 14 dni za sveža zelišča (razen drobnjaka), vzgojena na prostem in v zaščitenih prostorih; zdravilna zelišča (za sušenje listov), vzgojena na prostem in v zaščitenih prostorih - karenca 14 dni velja za sveže liste.

Karence je zagotovljena s časom uporabe za pečkate sadne vrste (razen hrušk).
Karenca je zagotovljena z načinom uporabe za trto, trsnice ter matičnjake.
Karenca za okrasne rastline ni potrebna.

Pakiranje: 50 ml