SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

NeemAzal T/S 50ml

NeemAzal T/S 50ml
Insekticid z delno sistemičnim premeščanjem za zatiranje sesajočih in grizočih škodljivih žuželk na kulturnih rastlinah (glej »Uporaba«), v katere prehaja z zaužitjem (sesanjem ali objedanjem rastlin).
 • Cena:

  7,80 €

 • Šifra artikla:

  70112

 • Teža:

  0,05kg

 • EAN:

  3830037854188

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
kom

Opis izdelka

Uporaba:
a) na krompirju na prostem;
b) na zdravilnih zeliščih (za sušenje listov) na prostem in v zaščitenih prostorih;
c) na zeliščih za svežo uporabo (z izjemo drobnjaka) na prostem in v zaščitenih prostorih;
d) na špinači in njej sorodnih vrstah na prostem;
e) na zelju, ohrovtu in brstičnem ohrovtu na prostem;
f) na bučnicah z užitno in neužitno lupino, paradižniku in jajčevcih na prostem in v zaščitenih prostorih, ter na papriki v zaščitenih prostorih;
g) na pečkatih sadnih vrstah (z izjemo hrušk) na prostem;
h) na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja do začetka rodnosti, v trsnicah in matičnjakih;
i) na okrasnih rastlinah, z izjemo okrasnih hrušk in okrasnih iglavcev, na prostem, v zaščitenih prostorih in na javnih površinah (parki, vrtovi, pokopališča, cestne nabrežine, zelenice, ozelenitve javnih objektov in rastlinjaki).

Opozorila:
Sredstvo je škodljivo za plenilsko pršico (Amblyseius cucumeris), ličinke sedempikčaste polonice (Coccinella septempunctata), navadno tenčičarico (Chrysoperla carnea) in muho trepetalko vrste (Episyrphus balteatus); malo škodljivo za plenilsko pršico (Phytoseiulus persimilis in Typhlodromus pyri), parazitoidno osico (Encarsia formosa) in najezdnika (Aphidius rhopalosiphi).

FITOTOKSIČNOST:
Sredstvo NEEMAZAL - T/S je bilo preizkušeno na številnih gojenih rastlinah na prostem in v zaščitenih prostorih. V toplem vremenu na splošno ne povzroča poškodb na gojenih rastlinah, na katerih je registrirano. Kljub temu pa ni mogoče povsem izključiti poškodb na nekaterih sortah ali v posebnih vremenskih razmerah. V primeru uporabe sredstva na nepreverjenih sortah in na večjih površinah je zato potrebno narediti preizkus občutljivosti rastlin ali se v zvezi s tem posvetovati z zastopnikom. V sadjarstvu so znani močni pojavi fitotoksičnosti na listih hrušk sort: ‘Conference’, ‘Alexander Lukas’, ‘Bristol Cross’, ‘Comice’, ‘Guyot’, ‘HW 606’, ‘Illinois 13 b 83 Maxi’, ‘Lectier’, ‘Trevuška’ in ‘Zimska dekanka’. Zaradi tega sredstvo ni namenjeno za uporabo v nasadih hrušk. Poškodbe se lahko pojavijo tudi na cvetovih okrasnih rastlin.

KARENCA:
• 3 dni za zelje, ohrovt in brstični ohrovt, vzgojene na prostem; za bučnice z užitno in neužitno lupino, paradižnik in jajčevce, vzgojene na prostem in v zaščitenih prostorih; za papriko, vzgojeno v zaščitenih prostorih;
• 4 dni za krompir;
• 7 dni za špinačo in njej sorodne vrste;
• 14 dni za sveža zelišča (razen drobnjaka), vzgojena na prostem in v zaščitenih prostorih; zdravilna zelišča (za sušenje listov), vzgojena na prostem in v zaščitenih prostorih - karenca 14 dni velja za sveže liste.

Karence je zagotovljena s časom uporabe za pečkate sadne vrste (razen hrušk).
Karenca je zagotovljena z načinom uporabe za trto, trsnice ter matičnjake.
Karenca za okrasne rastline ni potrebna.

Pakiranje: 50 ml