SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Refraktometer za vlago v medu RHF-25ATC

Refraktometer za vlago v medu RHF-25ATC
Ročni refraktometer za merjenje količine suhe snovi in preostanka vode-vlage v medu.
 • Cena:

  47,49 €

 • Šifra artikla:

  800286

 • Teža:

  0,17kg

 • Garancija:

  1 leto

 • EAN:

  2109800115414

Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)

Dodaj v košarico
kos

Opis izdelka

Ročni refraktometer za določanje vsebnosti vlage 13-25% v medu RHF-25ATC.

Področje uporabe:
Amaterska uporaba za merjenje vlage v medu. Iz skale se lahko odčita volumski procent vlage v medu (%).

Prednosti:
- Amatersko zadovoljiva natančnost meritev.
- Dodana tekočina za umerjanje refraktometra.
- Priročno pakiranje

Informativni potek dela:

Korak številka 1:
Privzdignite pokrivalo ter na glavno optično prizmo kapnite 2-3 kapljice des tilirane vode. Zaprite pokrivalo, da se voda razširi čez celotno površino prizme brez zračnih mehurčkov ali suhih mest. Počakajte približno 30 sekund preden nadaljujete na korak številka 2. To ravnanje dopusti vodi, da se prilagodi na temperaturo refraktometra.

Refraktometer za med ni potrebno kalibrirati.

Korak številka 2:
Držite pokrivalo v smeri svetlobnega vira in poglejte v okular. Videli boste krožno polje, kjer se bo na sredini nahajala merilnalestvica (mogoče bo potrebno za vidnost slednjega prilagoditi ostrino aparata). Zgornji del polja bi moral biti modre barve, medtem ko bo spodnji del polja obarvan belo (slike prikazane tukaj in v korakih 3 ter 4 služijo zgolj kot približek, pravilna merilna lestvica bo prikazana na aparatu).

Korak številka 3:
Poglejte v okular in obrnite kalibracijski vijak, dokler se meja med zgornjim modrim in spodnjim belim poljem ne namesti natančno na 0 na merilni lestvici (glejte sliko). To je konec kalibracijskegaprocesa. Prepričajte se, da se sobna temperatura (20 °C/68 F) sklada z raztopino, ki jo uporabljate. Če se temperatura sobe ali ozračja (ne raztopine) spremeni za več kot 15°C Vam priporočamo, da napravo ponovno kalibrirate.Čenaprava vsebuje avtomatski temperaturni sistem (ATC) mora biti sobna temperatura vedno 20 °C a (68F), ko se naprava skalibrirana. Ko se to naredi, spremembe temperature ozračja v okviru 10°C - 30°C, naj ne bi vplivale na natančnost meritev.

Korak številka 4:
Kapnite nekaj kapljic snovi, ki jo želite testirati na glavno prizmo, zaprite pokrov in odčitajte merilo. Izmerite tako, da odčitate tam, kjer se modro in belo polje na lestvici stikata.