Provgreen PURE WINE 5 kg
Provgreen PURE Wine je 100 % bistrilni pripravek iz grahovih beljakovin, namenjen bistrenju in izboljšavi vina.
- Cena:
112,00 €
-
ali od 10,48 € / mesec | Izračun obrokov
- Šifra artikla:
800410
- Teža:
5kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
PROVG0013
- Blagovna znamka:
- EAN:
1001008004108
Zaloga: na zalogi
KOS
Opis izdelka
Provgreen PURE Wine je 100 % pripravek iz grahovih beljakovin, izbranih zaradi odličnih flokulacijskih lastnosti in reaktivnosti z vinskimi tanini. Namenjena je hitremu in učinkovitemu bistrenju belih in roze vin, odstranjevanju agresivnih taninov ter zmanjšanju grenkobe. Fin, svetlo rumen prašek ustvarja kompaktne usedline, izboljšuje organoleptične lastnosti vina, ohranja sveže sadne note in pripravi vino za filtracijo pred stekleničenjem.
- Ohranja aromatski potencial grozdja (svežino in sadne note).
- Izboljšuje stabilnost barve pri belih in roze vinih.
- Zmanjša trpkost in grenkobo.
- 100 % rastlinski proizvod – brez alergenov, brez GSO, brez živalskih beljakovin.
Priporočeni odmerek: 15 – 50 g/hl mošta (odvisno od potreb in kakovosti surovine).
Dodajanje: pred fermentacijo (pri bistrenju, flotaciji ali sedimentaciji) je priporočljivo dodati Provgreen PURE Wine vsaj 2 uri po encimih, da dosežete najboljši učinek.
- Ohranja aromatski potencial grozdja (svežino in sadne note).
- Izboljšuje stabilnost barve pri belih in roze vinih.
- Zmanjša trpkost in grenkobo.
- 100 % rastlinski proizvod – brez alergenov, brez GSO, brez živalskih beljakovin.
Priporočeni odmerek: 15 – 50 g/hl mošta (odvisno od potreb in kakovosti surovine).
Dodajanje: pred fermentacijo (pri bistrenju, flotaciji ali sedimentaciji) je priporočljivo dodati Provgreen PURE Wine vsaj 2 uri po encimih, da dosežete najboljši učinek.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek zagotavlja hitro flokulacijo z izločenimi delci, ki se nahajajo v moštu, skupaj z optimalno bistrostjo. Odstrani oksidirane polifenole in polifenole, ki bi lahko oksidirali, iz mošta. Izdelek zagotavlja preventivno in kurativno ukrepanje pri oksidaciji mošta, prispeva k stabilnosti barve in svežini arom, zmanjša trpkost in grenkobo v ustih. Omogoča nežno bistrenjedeluje podobno kot metoda s kazeinom. Izdelek proizvede kompaktne usedline in zagotavlja odlične rezultate. |
---|---|
Priporočljiv odmerek: | 15 do 50 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Sestavine: | proteini graha |
Uporaba: | Deluje preventivno proti oksidaciji belih in rosé moštov ali termovinificiranih rdečih moštov. Neguje mošte pridelane iz poškodovanega grozdja (siva grozdna plesen). Izdelek se uporablja za bistrenje belih ali rosé moštov in termovinificiranih rdečih moštov. |
Pakiranje: | 5 kg |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |