BACTOLYSE LYSOZYME - 500 g
Vialatte BACTOLYSE - LYSOZYME je čisti lizocimski pripravek.
- Cena:
po ponudbi
- Šifra artikla:
800463
- Teža:
0,522kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
BACTO0001
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008008243
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
Opis izdelka
BACTOLYSE - LYSOZYME upočasnjuje ali preprečuje mlečnokislinsko fermentacijo. Za izogib laktičnemu kvarjenju. Izdelek je namenjen tudi stabilizaciji bakterij po mlečnokislinski fermentaciji.
Navodila za uporabo:
Raztopite izdelek v njegovi 10-kratni količini vode (voda naj ima okoli 20 °C) brez mešanja. Pustite čakati 1 uro in potem nežno zmešajte. Po potrebi dodajajte. Prepričajte se da je izdelek enakomerno porazdeljen. Učinek izdelka se razvije v nekaj urah po dodajanju. Med dodajanjem izdelka obvezno dodajajte tudi SO&8323;, vendar v manjših merah (SO&8323; je pomemben antioksidant).
POZOR!
Za bela in rosé vina:
- Ne dodajajte bentonita skupaj s tem izdelkom, saj bi bentonit absorbiral encime in jih tako deaktiviral.
- Izogibajte se dodajanju metatartarične kisline in taninov, vinom, katerim je bil dodan ta izdelek. Nemudoma bi se pojavila motnost.
- Izogibajte se uporabi tega izdelka pri stekleničenju, saj bi lahko rahla flokulacija potekla v steklenici.
- Preprečite nastanek meglice v steklenici, ki je zaprta z zamaškom iz plute, z odstranitvijo preostalega izdelka, ali z uporabo zamaškov iz umetne plute.
- Odstranite izdelek preden nadaljujete na tradicionalno stabilizacijo s proteini.
Za rdeča vina:
- Tega izdelka ne smete dodajati grozdju ali med alkoholno fermentacijo pri vinifikaciji modrega Pinota, saj bi lahko izdelek vplival na barvo. Izdelek dodajte po koncu alkoholne fermentacije, da zakasnite mlečnokislinsko fermentacijo, ali celo po mlečnokislinski fermentaciji, da zakasnite dodajanje sulfita.
- Rdeče vino, na katerem smo uporabili izdelek, je potrebno pretočiti od 3 do 5 dni po uporabi izdelka, če ne lahko izdelek vpliva na cepitev bakterij.
- Izogibajte se dodajanju metatartarične kisline svetlo rdečim vinom, saj se lahko pojavi motnost.
![]() |
Raztopite izdelek v njegovi 10-kratni količini vode (voda naj ima okoli 20 °C) brez mešanja. Pustite čakati 1 uro in potem nežno zmešajte. Po potrebi dodajajte. Prepričajte se da je izdelek enakomerno porazdeljen. Učinek izdelka se razvije v nekaj urah po dodajanju. Med dodajanjem izdelka obvezno dodajajte tudi SO&8323;, vendar v manjših merah (SO&8323; je pomemben antioksidant).
POZOR!
Za bela in rosé vina:
- Ne dodajajte bentonita skupaj s tem izdelkom, saj bi bentonit absorbiral encime in jih tako deaktiviral.
- Izogibajte se dodajanju metatartarične kisline in taninov, vinom, katerim je bil dodan ta izdelek. Nemudoma bi se pojavila motnost.
- Izogibajte se uporabi tega izdelka pri stekleničenju, saj bi lahko rahla flokulacija potekla v steklenici.
- Preprečite nastanek meglice v steklenici, ki je zaprta z zamaškom iz plute, z odstranitvijo preostalega izdelka, ali z uporabo zamaškov iz umetne plute.
- Odstranite izdelek preden nadaljujete na tradicionalno stabilizacijo s proteini.
Za rdeča vina:
- Tega izdelka ne smete dodajati grozdju ali med alkoholno fermentacijo pri vinifikaciji modrega Pinota, saj bi lahko izdelek vplival na barvo. Izdelek dodajte po koncu alkoholne fermentacije, da zakasnite mlečnokislinsko fermentacijo, ali celo po mlečnokislinski fermentaciji, da zakasnite dodajanje sulfita.
- Rdeče vino, na katerem smo uporabili izdelek, je potrebno pretočiti od 3 do 5 dni po uporabi izdelka, če ne lahko izdelek vpliva na cepitev bakterij.
- Izogibajte se dodajanju metatartarične kisline svetlo rdečim vinom, saj se lahko pojavi motnost.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Nadzor bakterij mlečne kisline se ponavadi izvaja preko SO&8323;. Kljub temu, da je pri tem SO&8323; izredno učinkovit in neprimerljivo boljši od drugih sredstev, ima pomanjkljivost. Pri visokem pH-ju je SO&8323; le delno učinkovit proti bakterijam mlečne kisline. Poleg tega se Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) zavzema za zmanjšanje uporabe SO&8323;. Tukaj pride v poštev izdelek BACTOLYSE - LYSOZYME, ki sinergično deluje s SO&8323; in je izredno učinkovit pri visokem pH-ju. Ta izdelek je naravno prisoten in pridobljen iz jajčnega beljaka. LYSOZYME se močno uporablja v prehrambeni industriji, predvsem v mlečni. |
---|---|
Priporočljiv odmerek: | Za zakasnitev mlečnokislinske fermentacije: 10 g / hL (dodajte ob polnjenju cisterne) 20 g / hL (dodajte med alkoholno fermentacijo) |
Skladiščenje: | Izdelek hranite v temnem in suhem prostoru pri temperaturi med 3 in 25 °C. Hranite stran od stvari z intenzivnim vonjem. |
Uporaba: | Izdelek se uporablja za začasno prevencijo mlečnokislinske fermentacije. Za zakasnitev mlečnokislinske fermentacije, da se začne na koncu alkoholne fermentacije. Preprečuje bakterijam mlečne kisline, da bi škodovale med ustavljeno alkoholno fermentacijo. Pomaga pri stabiliziranju vina na mikrobiološki ravni po mlečnokislinski fermentaciji. S tem zmanjšuje zahtevano vsebnost SO&8323;, vendar je majhen dodatek SO&8323; vseeno potreben, saj ta izdelek ni antioksidant in ni učinkovit proti kvasovkam in bakterijam mlečne kisline. |
Pakiranje: | 500 g |
![]() | Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |