ANTARTIKA® VR 10 L
Vialatte ANTARTIKA® VR je stabilizator nove generacije, ki zagotavlja stabilizacijo glede na tartratno obarjanje kalijevega bitartrata.
- Cena:
109,00 €
-
ali od 10,20 € / mesec | Izračun obrokov
- Šifra artikla:
800785
- Teža:
10,6kg
- DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:
ANTAR0001
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008007857
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
ANTARTIKA® VR je zaščitni kolid, razvit s strani podjetja Martin Vialatte, ki učinkovito stabilizira vina pred nastajanjem kristalov kalijevega bitartrata (tartarja) brez vpliva na barvo rdečih vin.
- Dvojno delovanje: Deluje tako na tvorbo kristalov (nukleacijo) kot na rast mikrokristalov kalijevega bitartrata, s čimer preprečuje nastanek oborine brez vpliva na barvo rdečih vin.
- Uporaba: Priporočljiv je za stabilizacijo rdečih vin, zlasti tistih z nestabilnimi barvnimi snovmi.
- Hitro delovanje: Njegovo delovanje je skoraj takojšnje, kar omogoča hitro in učinkovito stabilizacijo vina.
Uporabo:
50 do 200 mL/hL
- Dvojno delovanje: Deluje tako na tvorbo kristalov (nukleacijo) kot na rast mikrokristalov kalijevega bitartrata, s čimer preprečuje nastanek oborine brez vpliva na barvo rdečih vin.
- Uporaba: Priporočljiv je za stabilizacijo rdečih vin, zlasti tistih z nestabilnimi barvnimi snovmi.
- Hitro delovanje: Njegovo delovanje je skoraj takojšnje, kar omogoča hitro in učinkovito stabilizacijo vina.
Uporabo:
50 do 200 mL/hL
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Ta izdelek je koloidna zaščita, ki deluje na oblikovanje kristalov (nukleacija) in na razvoj mikrokristalov kalijevega bitartrata, ki se nahajajo v vinu. Ta izdelek nima organoleptičnih učinkov. |
---|---|
Priporočljiv odmerek: | 50 do 200 mL/hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Uporaba: | Izdelek je priporočljiv za uporabo na rdečih vinih. Deluje skoraj nemudoma. Izdelek se lahko uporablja na belih in rosé vinih, ki so proteinsko stabilna. Izdelek dodajajte pri temperaturi nad 12 °C. |
Pakiranje: | 1 l |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |