KTS FLOT 1 L
Vialatte KTS FLOT sproža hitro flokulacijo in izloča oksidirane ali oksidirajoče fenolne sestavine iz mošta.
- Cena:
15,99 €
- Šifra artikla:
800820
- Teža:
1,05kg
- Blagovna znamka:
- EAN:
1000008008205
Zaloga: na zalogi
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Vialatte KTS® FLOT je sodoben, tekoči bistrilni pripravek na osnovi grahovih beljakovin in polisaharidov, razvit posebej za flotacijo in statično bistrenje moštov. Deluje kot katalizator flokulacije, saj pospeši vezavo trdnih delcev in njihovo dvigovanje na površino, kar omogoča hitro in čisto ločevanje. Primeren je za bele, roze. Sestavljen je iz rastlinskih beljakovin in polisaharidov rastlinskega izvora, zato je popolnoma veganski in brez alergenov – odlična alternativa tradicionalnim bistrilom živalskega izvora (želatina, kazein ipd.).
- Hitro in učinkovito odstranjevanje trdnih delcev pri flotaciji
- Ohranjanje svežine in aromatskega potenciala
- Manjša poraba dodatnih sredstev za bistrenje
- Enostavna uporaba v tekoči obliki
Priporočeni odmerek: 20–150 ml/hL mošta (največja dovoljena količina po EU zakonodaji: 600 ml/hL)
Predpriprava: Mošt mora biti predhodno depektiniziran (npr. z encimom VIAZYM® FLOT v odmerku 2–4 mL/hL).
*Priporočena bistritev mošta: NTU smernice:
Cilj je, da odstranimo večino suspendiranih delcev, hkrati pa ohranimo dovolj aromatičnih spojin. Preveč agresivno bistrenje lahko zmanjša aromatični potencial vina.
Bela in roze vina: priporočena bistritev do 50–100 NTU, da se doseže jasen mošt brez izgube arom.
Rdeča vina: običajno dovolj 100–200 NTU, odvisno od sorte in načina vinifikacije.
Peneča vina: mošt naj bo bistren do 30–50 NTU, kar zagotavlja stabilno filtracijo in čisto fermentacijo.
- Hitro in učinkovito odstranjevanje trdnih delcev pri flotaciji
- Ohranjanje svežine in aromatskega potenciala
- Manjša poraba dodatnih sredstev za bistrenje
- Enostavna uporaba v tekoči obliki
Priporočeni odmerek: 20–150 ml/hL mošta (največja dovoljena količina po EU zakonodaji: 600 ml/hL)
Predpriprava: Mošt mora biti predhodno depektiniziran (npr. z encimom VIAZYM® FLOT v odmerku 2–4 mL/hL).
*Priporočena bistritev mošta: NTU smernice:
Cilj je, da odstranimo večino suspendiranih delcev, hkrati pa ohranimo dovolj aromatičnih spojin. Preveč agresivno bistrenje lahko zmanjša aromatični potencial vina.
Bela in roze vina: priporočena bistritev do 50–100 NTU, da se doseže jasen mošt brez izgube arom.
Rdeča vina: običajno dovolj 100–200 NTU, odvisno od sorte in načina vinifikacije.
Peneča vina: mošt naj bo bistren do 30–50 NTU, kar zagotavlja stabilno filtracijo in čisto fermentacijo.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | sredstvo za hitro flotacijo in dobro ločevanje grobih delcev, tudi ob visoki koncentraciji trdne snovi |
---|---|
Uporaba: | flotacija belega, roze in rdečega mošta |
Skladiščenje: | hraniti v suhem prostoru, stran od zmrzali, odprto embalažo je potrebno porabiti v 48 urah. |
Pakiranje: | 1 l |
Priporočljiv odmerek: | 20 do 150 ml / hL |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |