SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

BAKTOL® Kalijev metabisulfit, 1 kg

BAKTOL® Kalijev metabisulfit, 1 kg
Vialatte BAKTOL® POUDRE je čisti kalijev metabisulfit v obliki prahu.
  • Cena:

    12,60 €

  • Šifra artikla:

    80148

  • Teža:

    1kg

  • DOBAVITELJEVA ŠIFRA 1:

    BAKTO0057

  • Blagovna znamka:

    Martin Vialatte

  • EAN:

    1000008006379

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kalijev metabisulfit za žveplanje drozge, mošta in mladega vina ter konzerviranje sodov.


Uporaba:
- žveplanje drozge: Sredstvo posujemo po grozdju pred drozganjem ali dodamo raztopljenega v vodi ali moštu neposredno v drozgo. Žveplanje grozdja priporočamo še posebej, kadar je grozdje toplo.
- konzerviranje sodov: sode napolnimo z vodno raztopino citronske kisline (100 g/hl) ter dodamo 50-100 g/hl K-metabisulfita. Dobro premešamo. Sredstva ne priporočamo za žveplanje vina, saj lahko kalij negativno vpliva na stabilnost vin.

Odmerki (delež aktivnega SO2 je 50% teže sredstva):
DROZGA
- zdravo belo grozdje: 2-10 g/hl
(=10-50 mg/hl SO2)
- zdravo rdeče grozdje: 4-12 g/hl
(=20-60 mg/hl SO2)
- gnilo belo grozdje: 8-12 g/hl
(=40-60 mg/hl SO2)
- gnilo rdeče grozdje: 10-14 g/hl
(=50-70 mg/hl SO2)

MOŠT iz gnilega grozdja - samo kadar ne žveplamo grozdja:
- 1-8 g/hl (5-40 mg/hl SO2)- mošt dobro premešamo.

Vsebina: 1kg

 

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: Izdelek je:
Antiseptik 
pri visokih odmerkih zavira vse vrste fermentacij moštov in vin. Pri nizkih odmerkih, samodejno izbere mikroorganizme (kvasovke in bakterije), ki najbolje ustrezajo vinifikaciji.
Antioksidant
V kombinaciji s kisikom, ki je na voljo v moštih in vinih, deluje v izogib rjavenju moštov. V moštu zavira tirozinazo, ki povzroča oksidacijo.
Uporaba: Izdelek je uporaben za razbarvanje mošta in obarvanih belih vin. Zmanjšuje vsebnost Ohratoksina A v vseh vrstah mošta.
Pakiranje: 25 kg
Priporočljiv odmerek: Izračunajte potrebno količino. Ta izdelek zagotavlja polovico svoje teže v obliki čistega SO&8323;.
Skladiščenje: Hranite neodprto v suhem in temnem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem. 
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.