Mirjam Grilc: Omake, prelivi in namazi
Mirjam Grilc: Omake, prelivi in namazi
- Cena:
12,50 €
- Šifra artikla:
930040
- Teža:
0,72kg
- EAN:
9789612034470
- EAN:
9789612034474
Dobava: predvidoma 5 dni (oz. od razpoložljivosti pri dobavitelju)
KOS
Opis izdelka
Priljubljena zeliščarica, biokmetovalka in avtorica več zeliščarskih knjižnih uspešnic (Zeliščna kuharija, Čarobni zeliščni vrt, Zeliščarica z gore …) je pričujoči priročnik menda pripravila zelo spontano in v njem skrbno obdelala različne domače recepte za pripravo omak, prelivov in namazov, ki so pogosto pika na i kaki povsem vsakdanji jedi. Če ste do zdaj ob testeninah in mesu delali le gobovo ali hrenovo omako ali pa bešamel, boste zdaj lahko klasične jedi obogatili še z ingverjevo, kokosovo, fižolovo, čemaževo in še marsikatero drugo omako, solato pa zabelili s kakijevim, komarčkovim ali mango prelivom. Prigrizke in malice pa vam bodo poleg klasičnega tunovega ali česnovega namaza zdaj izboljševali tudi artičokini, avokadovi, čičerkini, korenčkovi in drugi okusni namazi. Slastne ideje za vroče poletne dni.
Avtorica se je pred pripravo knjige postavila v vlogo izpraševalca med prijatelji in znanci in spoznala, da se večinoma poslužujejo vnaprej pripravljenih in konzerviranih omak, prelivov in namazov. A tako pogosto izgubimo pravo bogastvo okusov. Omake a so zelo pomembni in delikatni dodatki k zelenjavnim, mesnim ali ribjim jedem, zato moramo biti pozorni predvsem na to, da glavno jed z njimi le podpremo, izboljšamo. Namazi in prelivi so sicer nekoliko manj zahtevni, bolj samostojni. Za pripravo večine odličnih domačih omak, prelivov in namazov niti ne potrebujemo veliko časa, dovolj so kakovostne sestavine in kuharska domišljija, ki jo lahko obogatimo s pestrim izborom receptov iz nove knjige. S tem postavimo piko na i mnogim znanim jedem.
Avtor: Mirjam Grilc
Založba: ČZD Kmečki glas
Izid: 2015
Obseg: 143 strani
Dimenzije: 15 x 20 cm
Vezava: spiralna
Avtorica se je pred pripravo knjige postavila v vlogo izpraševalca med prijatelji in znanci in spoznala, da se večinoma poslužujejo vnaprej pripravljenih in konzerviranih omak, prelivov in namazov. A tako pogosto izgubimo pravo bogastvo okusov. Omake a so zelo pomembni in delikatni dodatki k zelenjavnim, mesnim ali ribjim jedem, zato moramo biti pozorni predvsem na to, da glavno jed z njimi le podpremo, izboljšamo. Namazi in prelivi so sicer nekoliko manj zahtevni, bolj samostojni. Za pripravo večine odličnih domačih omak, prelivov in namazov niti ne potrebujemo veliko časa, dovolj so kakovostne sestavine in kuharska domišljija, ki jo lahko obogatimo s pestrim izborom receptov iz nove knjige. S tem postavimo piko na i mnogim znanim jedem.
Avtor: Mirjam Grilc
Založba: ČZD Kmečki glas
Izid: 2015
Obseg: 143 strani
Dimenzije: 15 x 20 cm
Vezava: spiralna