Jablana Bobovec
Jablana Bobovec je stara avtohtona sorta jabolka.
- Cena:
od 15,00 €
- Šifra artikla:
N333957
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Jablana Bobovec je stara avtohtona sorta jabolka, ki izvira iz srednje Evrope in je posebej priljubljena v Sloveniji, Hrvaški ter drugih sosednjih državah. Sorta je znana po svoji trpežnosti, dolgi skladiščni sposobnosti in odpornosti na bolezni. Jabolka Bobovec so srednje velika do velika, z zeleno-rumeno lupino, ki je pogosto prekrita z rdečimi odtenki.
Dodatne lastnosti:
Lega: Najbolje uspeva na sončnih legah z rodovitnimi in dobro odcednimi tlemi. Zaradi svoje trpežnosti dobro prenaša hladnejša območja in je primerna za različne podnebne razmere.
Plodovi: Srednje veliki do veliki plodovi z zeleno-rumeno lupino, ki je na sončni strani pogosto prekrita z rdečimi odtenki ali rdečkastim poprhom. Meso je čvrsto, sočno in sladko-kislega okusa, ki postane bolj sladek po skladiščenju.
Čas obiranja: Plodovi dozorijo pozno, običajno konec oktobra ali v začetku novembra. Jabolka so primerna za dolgotrajno skladiščenje, saj lahko ob pravilnem shranjevanju zdržijo do junija.
Posebnost: Bobovec je cenjen zaradi svoje dolge skladiščne sposobnosti in odpornosti na bolezni. Primeren je za sveže uživanje, peko, pripravo kompotov in sokov. Zaradi svojih lastnosti je pogosto izbira za ekološko pridelavo.
Dodatne lastnosti:
Lega: Najbolje uspeva na sončnih legah z rodovitnimi in dobro odcednimi tlemi. Zaradi svoje trpežnosti dobro prenaša hladnejša območja in je primerna za različne podnebne razmere.
Plodovi: Srednje veliki do veliki plodovi z zeleno-rumeno lupino, ki je na sončni strani pogosto prekrita z rdečimi odtenki ali rdečkastim poprhom. Meso je čvrsto, sočno in sladko-kislega okusa, ki postane bolj sladek po skladiščenju.
Čas obiranja: Plodovi dozorijo pozno, običajno konec oktobra ali v začetku novembra. Jabolka so primerna za dolgotrajno skladiščenje, saj lahko ob pravilnem shranjevanju zdržijo do junija.
Posebnost: Bobovec je cenjen zaradi svoje dolge skladiščne sposobnosti in odpornosti na bolezni. Primeren je za sveže uživanje, peko, pripravo kompotov in sokov. Zaradi svojih lastnosti je pogosto izbira za ekološko pridelavo.