Kvasovka VIALATTE FERM® W28
Kvasovka Vialatte FERM® W28 je kvasovka, izbrana za proizvajanje tiolov med vinifikacijo sort grozdja z veliko znanilci arom.
- Cena:
od 6,90 €
- Šifra artikla:
N800302
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Vialatte FERM® W28 v optimalnih pogojih fenolne zrelosti poudari sadne note citrusov in marakuje ter tako ustvari zelo sodoben slog vin. Njena sposobnost fermentacije je odlična tudi v težkih pogojih (nizka temperatura, visoka stopnja alkohola, pomanjkanje dušika itd.). VIALATTE FERM® W28 je priporočljiva za vinifikacijo sort grozdja, kot so Sauvignon, Colombard, Verdejo in Petit manseing, ali za rdeče sorte grozdja, ki se uporabljajo za pridelavo aromatičnih rosé vin.
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE
![]() |
Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 10-16 °C |
Kinetika AF: | srednja |
Odpornost na alkohol: | do 16,5 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H&8323;S: | nizka |
Proizvajanje SO&8323;: | srednje |
Proizvajanje pene: | nizka |
Proizvajanje glicerola: | 6-8 g/L |
Uporaba: | Za pridelavo modernih aromatičnih belih in rosé vin ter za sprostitev aromatičnega potenciala aromatičnih sort grozdja, bogatih s predhodniki tiola, kot je Sauvignon, Colombard, Verdejo in sorte rdečega grozdja za pridelavo rosé vin |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Pakiranje: | 500 g |
![]() | Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |