Kvasovka VIALATTE FERM® W12
Kvasovka Vialatte FERM® W12 je izbrana za pridelavo belih, rosé in rdečih vin. Izboljša aromatično prefinjenost in zaokroženost okusa.
- Cena:
od 6,40 €
- Šifra artikla:
N800306
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Kvasovka Vialatte FERM® W12 podjetja Martin Vialatte je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae galactose, namenjen pridelavi belih, roze in rdečih vin z bogatim aromatičnim profilom in mehko, uravnoteženo strukturo. Zaradi hitre avtolize je idealna za staranje vina na usedlinah (sur lie), kar poveča kompleksnost in prefinjenost vin. Priporočena za sorte, kot so Chardonnay, Muscadet in Viognier, kjer je cilj doseči eleganco, aromatično kompleksnost in potencial za staranje.
- Ohrani sortne in terroirske značilnosti grozdja
- Doda kompleksnost in volumen v ustih zaradi avtoloze
- Tolerantna na stresne pogoje (sladkor, alkohol, pH, temperatura)
Odmerek: 20 g/hL
- Ohrani sortne in terroirske značilnosti grozdja
- Doda kompleksnost in volumen v ustih zaradi avtoloze
- Tolerantna na stresne pogoje (sladkor, alkohol, pH, temperatura)
Odmerek: 20 g/hL
Tehnični podatki
Uporaba: | za proizvodnjo belih, roze, rdečih vin |
---|---|
Rod vrsta: | S. cerevisiae galactose |
Priporoča se: | pridelava finih in elegantnih vin z optimizacijo zorenja na usedlinah in vrednotenjem potenciala grozdja za kakovost |
Izražanje arome: | finost arom - upošteva značilno naravo sorte grozdja |
Kinetika AF: | Srednja pri tem. 16 C |
Optimalna temperatura : | 10 do 30 C |
Zahtevan dušik: | nizek |
Odpornost na alkohol: | 15 %Vol. |
Proizvodnja SO₂: | nizek |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizek |
Občutljivost na bekser: | srednje občutljiv |
Doziranje (g/hL): | 20 |
Op.: | Ti različni parametri so merjeni na osnovi identičnih sintetičnih mostov. To vključuje umeten hranilni medij na osnovi geloze, ki posnema grozdni mošt z enostavno fermentacijo (potrebna hranila, prilagojena stopnja pH, itd.) |