SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka VIALATTE FERM® W12

Kvasovka VIALATTE FERM® W12
Kvasovka Vialatte FERM® W12 je izbrana za pridelavo belih, rosé in rdečih vin. Izboljša aromatično prefinjenost in zaokroženost okusa.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003065 dni6,40 €
100g8003059,69 €
500g80030436,50 €
10kg8007885 dni682,69 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kvasovka Vialatte FERM® W12 podjetja Martin Vialatte je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae galactose, namenjen pridelavi belih, roze in rdečih vin z bogatim aromatičnim profilom in mehko, uravnoteženo strukturo. Zaradi hitre avtolize je idealna za staranje vina na usedlinah (sur lie), kar poveča kompleksnost in prefinjenost vin. Priporočena za sorte, kot so Chardonnay, Muscadet in Viognier, kjer je cilj doseči eleganco, aromatično kompleksnost in potencial za staranje.

- Ohrani sortne in terroirske značilnosti grozdja
- Doda kompleksnost in volumen v ustih zaradi avtoloze
- Tolerantna na stresne pogoje (sladkor, alkohol, pH, temperatura)

Odmerek: 20 g/hL

Tehnični podatki

Uporaba: za proizvodnjo belih, roze, rdečih vin
Rod vrsta: S. cerevisiae galactose
Priporoča se: pridelava finih in elegantnih vin z optimizacijo zorenja na usedlinah in vrednotenjem potenciala grozdja za kakovost
Izražanje arome: finost arom - upošteva značilno naravo sorte grozdja
Kinetika AF: Srednja pri tem. 16 C
Optimalna temperatura : 10 do 30 C
Zahtevan dušik: nizek
Odpornost na alkohol: 15 %Vol.
Proizvodnja SO₂: nizek
Proizvodnja hlapne kislosti: nizek
Občutljivost na bekser: srednje občutljiv
Doziranje (g/hL): 20
Op.: Ti različni parametri so merjeni na osnovi identičnih sintetičnih mostov. To vključuje umeten hranilni medij na osnovi geloze, ki posnema grozdni mošt z enostavno fermentacijo (potrebna hranila, prilagojena stopnja pH, itd.)