SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte FERM® R71

Kvasovka Vialatte FERM® R71
Vialatte FERM® R71 vsebuje kvasovko, ki ustvarja intenzivna sveža ter fermantacijska rdeča in rosé vina (majhno rdeče jagodičje, jagode, rdeči ribez itd.)
  • Cena:

    od 5,90 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003095 dni5,90 €
100g8003085 dni9,61 €
500g8003075 dni35,40 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kvasovka Vialatte FERM® R71 je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae, zasnovan za pridelavo rdečih vin z bogato barvo, uravnoteženo strukturo in izraženo sadnostjo. Omogoča stabilno fermentacijo, optimalno ekstrakcijo antocianinov in taninov ter ustvarja harmonična, mehka in pitna vina. Primerna je za srednje dolge maceracije, kjer je cilj poudariti sadnost, barvo in mehko strukturo.

- odporen na ekstremne pogoje
- proizvodnja rdečih in rosé vin v mednarodnega stila
- proizvodnja vrhunskih vin
- pridelava sušenega grozdja
- tradicionalna vinifikacija, termovinifikacija

Odmerek: 20 g/hL mošta.

Uporaba: rehidracija v 10-kratni količini vode (35–37 °C), 20 minut počitka, nato dodajanje v mošt.

Tehnični podatki

Rod vrsta: Saccharomyces cerevisiae
Optimalna temperatura delovanja: 14-32 °C
Kinetika AF: hitra
Odpornost na alkohol: do 16 % vol.
Proizvodnja hlapne kislosti: nizko do srednje
Zahtevan dušik: visok
Proizvajanje H2S: nizka
Proizvajanje SO2: srednje
Proizvajanje pene: nizka
Proizvajanje glicerola: 6-8 g/L
Uporaba: Za pridelavo modernih aromatičnih, svežih, rdečih in rosé vin
Sestava: suha vinska kvasovka
Priporočljiv odmerek: 20 g / hL
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.