Kvasovka Vialatte FERM® R71
Vialatte FERM® R71 vsebuje kvasovko, ki ustvarja intenzivna sveža ter fermantacijska rdeča in rosé vina (majhno rdeče jagodičje, jagode, rdeči ribez itd.)
- Cena:
od 5,90 €
- Šifra artikla:
N800309
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE FERM® R71 je zelo odporna in omogoča dobre pogoje za fermentacijo tudi v primeru omejenih dejavnikov (alkohol, nizka temperatura, nizka motnost itd.). Ta izdelek se lahko uporablja za tradicionalno pridelavo vina ali za termovinifikacijo. Izdelek je priporočljiv za pridelavo gladkih in sadnih rdečih in rosé vin z mednarodnim slogom.
- odporen na ekstremne pogoje
- proizvodnja rdečih in rosé vin v mednarodnega stila
- proizvodnja vrhunskih vin
- pridelava sušenega grozdja
- tradicionalna vinifikacija, termovinifikacija
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
- odporen na ekstremne pogoje
- proizvodnja rdečih in rosé vin v mednarodnega stila
- proizvodnja vrhunskih vin
- pridelava sušenega grozdja
- tradicionalna vinifikacija, termovinifikacija
PROTOKOL PONOVNEGA ZAČETKA FERMENTACIJE

Navodila za uporabo:
Aktivni suhi kvas (ADY) raztopite v 10-kratni količini vode pri temperaturi med 35 in 40 °C. Na primer: Dodajte 500g ADY zmesi, ki vsebuje 2,5 L neklorirane vode in 2,5 L nežveplanega mošta pri 37 °C. Po 20 minutah nežno homogeniziramo kvasni nastavek. Če temperaturna razlika med kvasnim nastavkom in moštom ne presega 10 °C, ga dodajte neposredno v mošt. V nasprotnem primeru podvojite količino kvasnega nastavka, počakajte še 10 minut, nežno homogenizirajte in dodajte mošt.
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 14-32 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 16 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizko do srednje |
Zahtevan dušik: | visok |
Proizvajanje H2S: | nizka |
Proizvajanje SO2: | srednje |
Proizvajanje pene: | nizka |
Proizvajanje glicerola: | 6-8 g/L |
Uporaba: | Za pridelavo modernih aromatičnih, svežih, rdečih in rosé vin |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |