SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka Vialatte SO.FRUITY®

Kvasovka Vialatte SO.FRUITY®
Vialatte SO.FRUITY® je kvasovka, ki jo je izbral francoski inštitut za trte in vina (IFV) v Beaujolaisu.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003246,40 €
100g80032310,60 €
500g80032236,70 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Kvasovka Vialatte SO.Fruity® podjetja Martin Vialatte je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae, zasnovan za pridelavo svežih, sadnih rdečih in roze vin. Ustvarja vina s poudarjenimi notami majhnih rdečih jagod, čisto fermentacijo ter uravnoteženo strukturo. Primerna je za kratko do srednje dolgo pridelavo, kjer želimo izpostaviti sadnost in pitnost. Je odlična izbira za sodobna, sveža in sadna vina, namenjena hitri potrošnji in uživanju v mladosti.

Vialatte SO.Fruity® je priporočljiva za pridelavo vin iz sort, kjer je zaželen svež, lahkoten in sadno-aromatičen slog, kot so: Cviček, Merlot, Modra frankinja, Cabernet sauvignon, Gammay, Modri pinot

- Poudarja sadne in sveže aromatične note vina
- Ohranja čist in uravnotežen profil vina
- Visoka fermentacijska moč in zanesljivost
- Primeren za bele, roza in rdeče sorte grozdja

Odmerek: 20 g/hL

Tehnični podatki

Rod vrsta: Saccharomyces cerevisiae
Optimalna temperatura delovanja: 18-32 °C
Kinetika AF: hitra
Odpornost na alkohol: do 14 % vol.
Proizvodnja hlapne kislosti: nizka
Zahtevan dušik: nizek
Proizvajanje H₂S: nizko
Proizvajanje SO₂: nizko
Proizvajanje glicerola: srednje
Proizvajanje acetaldehida: srednje
Proizvajanje piruvične kisline: srednje
Uporaba: Za pridelavo svežega, sadnega kakovostnega rdečega vina z mehkim značajem. Popolno za vinifikacijo s kvasovkami.
Sestava: suha vinska kvasovka
Priporočljiv odmerek: 20 g / hL
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.