Kvasovka Vialatte SO.FRUITY®
Vialatte SO.FRUITY® je kvasovka, ki jo je izbral francoski inštitut za trte in vina (IFV) v Beaujolaisu.
- Cena:
od 6,40 €
- Šifra artikla:
N800324
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Kvasovka Vialatte SO.Fruity® podjetja Martin Vialatte je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae, zasnovan za pridelavo svežih, sadnih rdečih in roze vin. Ustvarja vina s poudarjenimi notami majhnih rdečih jagod, čisto fermentacijo ter uravnoteženo strukturo. Primerna je za kratko do srednje dolgo pridelavo, kjer želimo izpostaviti sadnost in pitnost. Je odlična izbira za sodobna, sveža in sadna vina, namenjena hitri potrošnji in uživanju v mladosti.
Vialatte SO.Fruity® je priporočljiva za pridelavo vin iz sort, kjer je zaželen svež, lahkoten in sadno-aromatičen slog, kot so: Cviček, Merlot, Modra frankinja, Cabernet sauvignon, Gammay, Modri pinot
- Poudarja sadne in sveže aromatične note vina
- Ohranja čist in uravnotežen profil vina
- Visoka fermentacijska moč in zanesljivost
- Primeren za bele, roza in rdeče sorte grozdja
Odmerek: 20 g/hL
Vialatte SO.Fruity® je priporočljiva za pridelavo vin iz sort, kjer je zaželen svež, lahkoten in sadno-aromatičen slog, kot so: Cviček, Merlot, Modra frankinja, Cabernet sauvignon, Gammay, Modri pinot
- Poudarja sadne in sveže aromatične note vina
- Ohranja čist in uravnotežen profil vina
- Visoka fermentacijska moč in zanesljivost
- Primeren za bele, roza in rdeče sorte grozdja
Odmerek: 20 g/hL
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 18-32 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 14 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H₂S: | nizko |
Proizvajanje SO₂: | nizko |
Proizvajanje glicerola: | srednje |
Proizvajanje acetaldehida: | srednje |
Proizvajanje piruvične kisline: | srednje |
Uporaba: | Za pridelavo svežega, sadnega kakovostnega rdečega vina z mehkim značajem. Popolno za vinifikacijo s kvasovkami. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |