Kvasovka Vialatte SO.CLASSIC® BY
Vialatte SO.CLASSIC® BY je kvasovka za zelo zrelo grozdje ali ponoven postopek fermentacije.
- Cena:
od 5,99 €
- Šifra artikla:
N800333
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Kvasovka Vialatte SO.CLASSIC® BY je selekcioniran sev Saccharomyces cerevisiae, zasnovan za pridelavo belih in aromatičnih vin, kjer je cilj ohranjanje sortnih značilnosti, čist aromatičen profil in stabilna fermentacija. Odlikuje jo nizka tvorba SO₂ in hlapnih kislin, kar omogoča sveža, sadna in uravnotežena vina. Primerna tako za hitri užitek kot za daljše zorjenje. poudari svežino, sortne značilnosti in aromatično čistost, primerna za bela in aromatična vina vseh stilov.
- Visoka fermentacijska moč in zanesljivost
- Ohranja sortne in aromatične značilnosti vina
- Primeren za bele, roza in rdeče sorte grozdja
- Primeren za nizke in srednje temperature fermentacije
Odmerek: 20 g/hL
- Visoka fermentacijska moč in zanesljivost
- Ohranja sortne in aromatične značilnosti vina
- Primeren za bele, roza in rdeče sorte grozdja
- Primeren za nizke in srednje temperature fermentacije
Odmerek: 20 g/hL
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 12-32 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 16 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H₂S: | nizko |
Proizvajanje SO₂: | nizko |
Proizvajanje glicerola: | srednje |
Proizvajanje acetaldehida: | nizko |
Uporaba: | Za pridelavo belih, rdečih in rosé vin. Primerna za ponoven zagon alkoholne fermentacije. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |