SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Kvasovka SO.THIOL®

Kvasovka SO.THIOL®
SO.THIOL® je namenjen izboljševanju svežine in aromatične kompleksnosti belih, roze in rdečih vin, še posebej ob današnjih podnebnih izzivih.
  • Cena:

    od 6,50 €

Izberite:

40gŠifra artiklaZalogaCena
40g8003415 dni6,50 €
100g80034010,90 €
500g80033936,00 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

SO.THIOL® je namenjen izboljševanju svežine in aromatične kompleksnosti belih, roze in rdečih vin, še posebej ob današnjih podnebnih izzivih. Njena sposobnost je pretvori naravne spojine iz grozdja v sadni aromatski profil: 3SH (3-sulfanoheksan-1-ol) › daje arome grenivke, pasijonke, tropskega sadja, 3SHA (3-sulfanoheksil acetat) › ester 3SH, še bolj intenziven, s poudarjenimi notami pasijonke, manga in citrusov, 4SMP (4-sulfanil-4-metilpentan-2-on) › značilen po aromah črnega ribeza, bezga, včasih mačjega urina (značilno za Sauvignon Blanc in nekatera rdeča vina). ki vinu dajejo izrazite note eksotičnega sadja in citrusov, kot so pasijonka, grenivka, limeta in pri rdečiuh vinih z značilnimi notami robid in črnega ribeza. 

- Intenziven sadni profil
. Optimizacija aromatske kompleksnosti
- Selektivno sproščanje tiolov
- Primerno za bela, roze in rdeča vina

Odmerek: 20 g/hL

Tehnični podatki

Rod vrsta: Saccharomyces cerevisiae
Optimalna temperatura delovanja: 16-18 °C bela, 20-23 °C roze
Kinetika AF: hitra
Odpornost na alkohol: do 14,5 % vol.
Proizvodnja hlapne kislosti: nizka
Zahtevan dušik: nizek
Proizvajanje H₂S: nizko
Proizvajanje SO₂: nizko
Proizvajanje glicerola: 6-8 g/L
Proizvajanje acetaldehida: nizka
Proizvajanje piruvične kisline: srednje
Uporaba: Za pridelavo svežega, aromatsko intenzivnega vina.
Sestava: suha vinska kvasovka
Priporočljiv odmerek: 20 g / hL
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.