Kvasovka SO.COOL®
SO.COOL® je selekcioniran kvasni sev, razvit s strani podjetja Martin Vialatte namenjen pridelavi belih, roze in rdečih vin.
- Cena:
od 6,50 €
- Šifra artikla:
N800343
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
SO.COOL® je selekcioniran kvasni sev, razvit s strani podjetja Martin Vialatte namenjen pridelavi belih, roze in rdečih vin. Namenjen je poudarjanju aromatske izraznosti vin, s posebnim poudarkom na svežih citrusnih notah – grenivka, limona, pomarančna lupina. Posebna lastnost tega kvasnega seva je zmožnost obogatitve aromatskega potenciala vina, hkrati pa zmanjšuje pojav neželenih žveplovih spojin, kot sta SO₂ in H₂S, ter preprečuje prekomerno tvorbo acetaldehid–taninskih kompleksov. V kombinaciji s sistemom Sublifresh® SO.COOL® pomaga ohranjati svežino vina in izražati sadne arome, ne da bi negativno vplival na adstringenco. Priporočena sorte: Sauvignon Blanc, Malvazija, Chardonnay, Pinot Gris, Zeleni silvanec. Modra Frankinja, Cabernet Sauvignon, Merlot, Modri pinot
- doseganje izrazite aromatske svežine in sadnosti,
- zmanjšanje žveplovih spojin, ki lahko negativno vplivajo na aromo,
- primarna za bela, roze in rdeča vina
Odmerek: 20 g/hL
- doseganje izrazite aromatske svežine in sadnosti,
- zmanjšanje žveplovih spojin, ki lahko negativno vplivajo na aromo,
- primarna za bela, roze in rdeča vina
Odmerek: 20 g/hL
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 10-16 °C |
Kinetika AF: | hitra |
Odpornost na alkohol: | do 16,5 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H₂S: | nizko |
Proizvajanje SO₂: | nizko |
Proizvajanje glicerola: | 6-8 g/L |
Proizvajanje acetaldehida: | nizka |
Proizvajanje piruvične kisline: | srednje |
Uporaba: | Za pridelavo svežega, aromatsko intenzivnega vina. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |