Hrana za kvasovke VIALATTE NUTRICELL®
Vialatte NUTRICELL® je kompleksno hranilo, ki vsebuje potrebna hranila za alkoholno fermentacijo, vključno s tiaminom, mineralnim dušikom in neaktivnimi kvasovkami.
- Cena:
od 4,99 €
- Šifra artikla:
N800353
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
NUTRICELL je profesionalno prehransko dopolnilo za kvasovke, namenjeno spodbujanju zdrave fermentacije in povečanju fermentacijske učinkovitosti. Izdelek vsebuje vse ključne hranilne snovi, ki jih kvasovke potrebujejo za optimalno rast in delovanje, vključno z dušikovimi viri, vitamini, minerali in mikroelementi.
- Zagotavlja stabilno in učinkovito fermentacijo.
- Spodbuja optimalno rast kvasovk in aktivnost fermentacije.
- Izboljša aromatični profil in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 20–60 g/hL mošta.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred fermentacijo.
- Zagotavlja stabilno in učinkovito fermentacijo.
- Spodbuja optimalno rast kvasovk in aktivnost fermentacije.
- Izboljša aromatični profil in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 20–60 g/hL mošta.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred fermentacijo.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek vsebuje amonijeve soli in neaktivirane kvasovke, ki so vir asimilacijskega dušika. Neaktivirane kvasovke sproščajo aminokisline, ki jih porabljajo suhe aktivne kvasovke med procesom alkoholne fermentacije, kar zagotavlja kvalitetno prehrano in preprečuje prehitro fermentacijo in anomalije v temperaturi, ki so povezane s pretiranim prispevkom amonijevih soli. Neaktivirane kvasovke sproščajo tudi vitamine in elemente v sledovih, ki povečujejo metabolizem kvasovk in lipidov, kar izboljša delovanje suhih aktivnih kvasovk. Celične stene neaktiviranih kvasovk, zahvaljujoč njihovemu razstrupljevalnemu učinku, izboljšajo konec fermentacij, ko so kvasovke obremenjen (nizke temperature, visok alkohol itd.). Izdelek vsebuje tudi tiamin, vitamin, ki je nujno potreben za celično razmnoževanje pri suhih aktivnih kvasovkah. Za boljše množenje kvasovk, vsebuje ta izdelek celulozo, ki učinkuje kot podpora in omejitev za inhibicijo, ki jo povzroči ogljikov dioksid (CO&8323;). |
---|---|
Uporaba: | za alkoholno fermentacijo belih, rdečih in rosé vin. Dodajati med cepitvijo kvasovk, za začetek alkoholne fermentacije. |
Sestavine: | 35 % amonijev sulfat, 28 % diamonijev fosfat, neaktivirane kvasovke, < 10 % dušika od neaktiviranih kvasovk, celuloza, tiamin (0,1 %) |
Priporočljiv odmerek: | 20 do 60 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Pakiranje: | 500 g |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |