Hrana za kvasovke VIALATTE NUTRICELL® START
Vialatte NUTRICELL® START je kompleksno hranilo brez sulfatov.
- Cena:
od 4,90 €
- Šifra artikla:
N800369
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
Vialatte NUTRICELL® START je profesionalno prehransko dopolnilo za kvasovke, zasnovano za začetno fazo fermentacije, kjer je cilj spodbuda zdravega razvoja kvasovk in stabilen začetek fermentacije. Izdelek vsebuje dušik, aminokisline, vitamine, minerale in mikroelemente, ki omogočajo hitrejšo, stabilno in učinkovito fermentacijo.
- Zagotavlja stabilen in učinkovit začetek fermentacije.
- Spodbuja zdravo rast kvasovk in stabilnost fermentacije.
- Izboljša aromatični profil in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 15–30 g/hL mošta.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred začetkom fermentacije ali na začetku fermentacije.
Prednosti: spodbuja rast kvasovk, preprečuje ustavitve fermentacije in izboljšuje aromatični profil vin.
- Zagotavlja stabilen in učinkovit začetek fermentacije.
- Spodbuja zdravo rast kvasovk in stabilnost fermentacije.
- Izboljša aromatični profil in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 15–30 g/hL mošta.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred začetkom fermentacije ali na začetku fermentacije.
Prednosti: spodbuja rast kvasovk, preprečuje ustavitve fermentacije in izboljšuje aromatični profil vin.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Ta izdelek ne vsebuje amonijevih sulfatov. Zgrajen je iz diamonijevih fosfatov, kvasovk avtolizatov in neaktiviranih kvasovk, ki so večinski vir dušika. Avtolizati in neaktivirane kvasovke sproščajo aminokisline, ki se asimilirajo ob suhih aktivnih kvasovkah med procesom alkoholne fermentacije. To zagotavlja visokokakovostno prehrano in izogib neuspešnim fermentacijam in temperaturnim anomalijam, ki so včasih posledica prekomerne vsebnosti amonijevih soli. Te derivati kvasovk sproščajo tudi vitamine in elemente v sledovih, ki so pomembni za pravilen metabolizem kvasovk in maščob. Ta izdelek vsebuje tudi celične lupine kvasovk, ki zaradi svojega razstrupljevalnega učinka, izboljšajo končno fazo fermentacije, ko so kvasovke obremenjene (nizka temperatura, visoka vsebnost alkohola itd.). Izdelek je formuliran s tiaminom, vitaminom, ki je nujno potreben za uspešno množenje celic suhih aktivnih kvasovk. |
---|---|
Uporaba: | Za aktivacijo alkoholne fermentacije belega, rdečega in rosé vina v primeru pomanjkanja hranil. Dodajanje med cepitvijo kvasovk ali po turbulentni fazi alkoholne fermentacije. |
Priporočljiv odmerek: | 20 do 60 g / hL |
Sestavine: | diamonijev fosfat (55%), neaktivirane kvasovke, dušik od neaktiviranih kvasovk (< 10 %), kvasovke avtolizati, aminokisline, celične ovojnice kvasovk, tiamin (0,1 %). |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |