SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Hrana za kvasovke VIALATTE NUTRICELL® SB

Hrana za kvasovke VIALATTE NUTRICELL® SB
Vialatte NUTRICELL® SB je kompleksno hranilo, posebej oblikovano za pridelovalce organskih vin.
  • Cena:

    od 7,60 €

Izberite:

100gŠifra artiklaZalogaCena
100g8003805 dni7,60 €
500g8003795 dni25,36 €
1kg8003785 dni54,00 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

Vialatte NUTRICELL® SB je profesionalno prehransko dopolnilo za kvasovke, zasnovano za specifično podporo Saccharomyces bayanus kvasovkam in fermentacijam, kjer je cilj stabilna in popolna fermentacija ter razvoj aromatično bogatih vin. Izdelek vsebuje dušik, aminokisline, vitamine, minerale in mikroelemente, ki omogočajo optimizacijo rasti kvasovk in preprečevanje ustavitev fermentacije.

- Vsebuje ključne hranilne snovi za podporo Saccharomyces bayanus kvasovkam.
- Preprečuje ustavitve fermentacije in omogoča popolno pretvorbo sladkorjev.
- Spodbuja razvoj čistih, harmoničnih in aromatično bogatih vin.

Odmerek: 20–40 g/hL mošta.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred ali na začetku fermentacije.
Prednosti: spodbuja rast kvasovk, stabilizira fermentacijo in izboljšuje aromatični profil vin in penin.

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: Ta izdelek je sestavljen iz tiamina, diamonijevega fosfata in celičnih ovojnic kvasovk. Tiamin je vitamin, ki zagotovi dobro množenje celic izbranih kvasovk. Diamonijev fosfat prispeva k velikemu deležu asimiliranega dušika, ki poskrbi za začetek fermentacije in aktivacijo sinteze proteinov, ki prenašajo sladkor med fermentacijo. Celične ovojnice kvasovk, zahvaljujoč njihovem razstrupljevalnem učinku, izboljšajo konec fermentacije ko so kvasovke pod obremenitvijo (nizka temperatura, močno zbistren mošt, visoka vsebnost alkohola itd.) ali v prisotnosti toksinov. Ta izdelek tako poskrbi za dobra hranila kvasovk in alkoholno fermentacijo organskih vin, brez nevšečnosti.
Uporaba: Dodajanje med cepitvijo kvasovk za začetek alkoholne fermentacije organskih vin s pomanjkanjem hranil. Dodajanje med alkoholno fermentacijo za preprečevanje počasne fermentacije.
Priporočljiv odmerek: 20 do 40 g / hL
Sestavine: diamonijev fosfat (60 %), celične ovojnice kvasovk (40%), tiamin (0,1 %)
Skladiščenje: hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.