NEO AROMA
NEO® AROMA je kombinacija derivata kvasovk in pektolitičnih encimov z glikozidazno aktivnostjo.
- Cena:
od 12,60 €
- Šifra artikla:
N800411
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
NEO® AROMA je kombinacija derivata kvasovk in pektolitičnih encimov z glikozidazno aktivnostjo. Njegov cilj je povečati aromatski potencial vina z osvoboditvijo aromatskih spojin, vezanih na glikozide, ter s tem izboljšati kompleksnost in intenzivnost arom v belih in rdečih vinih. Posebej učinkovit pri aromatičnih sortah grozdja. Sprošča terpenske in tiolne arome, ki so v grozdju prisotne v obliki nehlapnih glikozidnih predhodnikov. Derivati kvasovk prispevajo hranila in zaščitne komponente, ki stabilizirajo sproščene arome, proces sinergija encimov in kvasovnih derivatov zagotavlja učinkovitost, ki je večja kot pri uporabi encimov samostojno. NEO AROME® se uporablja na začetku, v procesu fremenacije ali v fazi zorjenja vina.
- Ščiti arome in barvo pred oksidacijo in tveganje za prezgodnje staranje.
- Krepi aromatično moč vin s sproščanjem aromatskih molekul tipa terpen.
- Izboljša ravnovesje okusa s poudarjanjem občutkov okroglosti in volumna v ustih.
- Zmanjšanja fenolnega karakterja (grenkobe/taninov).
Uporabna količina:
bela vina 10–40 g na hektoliter (hL)
rdeča vina 20–40 g na hektoliter (hL)
- Ščiti arome in barvo pred oksidacijo in tveganje za prezgodnje staranje.
- Krepi aromatično moč vin s sproščanjem aromatskih molekul tipa terpen.
- Izboljša ravnovesje okusa s poudarjanjem občutkov okroglosti in volumna v ustih.
- Zmanjšanja fenolnega karakterja (grenkobe/taninov).
Uporabna količina:
bela vina 10–40 g na hektoliter (hL)
rdeča vina 20–40 g na hektoliter (hL)