SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Encim VIAZYM® AROMA

Encim VIAZYM® AROMA
Vialatte VIAZYM® AROMA zaradi svoje specifične sestave izboljšuje kakovost vina in bistrenje mošta.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

10gŠifra artiklaZalogaCena
10g8004436,40 €
10g8004429,60 €
100g80043630,90 €
100g80044134,90 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIAZYM® AROMA je encimski pripravek z visoko pektolitično in glikozidazno aktivnostjo, namenjen za sproščanje sortnih arom iz grozdja. Posebej učinkovit je pri aromatičnih in pol-aromatičnih sortah, saj spodbuja sproščanje terpenov, tiolov in drugih aromatičnih spojin, ki so v grozdju vezane v nehlapni obliki. Uporablja se predvsem pri belih in roze vinih, kjer želimo doseči intenzivno sadno-cvetlično aromatiko in svež slog vin.

- Sproščanje arom: osvobaja vezane terpene, tiolne in fermentacijske arome.
- Aromatična kompleksnost: povečuje sadno in cvetlično intenzivnost vin.
- Sortna izraznost: poudarja tipične lastnosti aromatičnih sort (npr. Muškat, Sauvignon blanc, Traminer).
- Primeren za bela in roze vina.

Odmerek: 2–5 g/hL.
Uporaba: dodajte v mošt ali vino po koncu fermentacije, odvisno od željenega učinka.
Optimalna temperatura: 15–20 °C.
Kontaktni čas: nekaj dni do več tednov, glede na intenzivnost arom.

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: Izdelek prispeva k osvoboditvi arom, tako da prekine vez med glukozo in aromatično spojino, ki potem postane hlapna in aromatična.
Priporočljiv odmerek: 2 do 5 g / hL
Skladiščenje: hranite neodprto pri temperaturi med 8 in 15 °C, v temnem in suhem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem.
Uporaba: Izdelek proizvede najbolj aromatična vina v kombinaciji z naslednjimi sortami grozdja: Alzaške sorte- Rizling, Traminec, Sivi pinot. Poleg teh je zelo dobro kompatibilen z Muškatom, Cheninom, Viognierjem in Chardonnayem.
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.