SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Encim VIAZYM® EXTRACT P

Encim VIAZYM® EXTRACT P
VIAZYM® EXTRACT P je encimski pripravek v prahu, zasnovan za izboljšanje ekstrakcije arom, barve in polifenolov iz grozdja.
  • Cena:

    od 6,50 €

Izberite:

10gŠifra artiklaZalogaCena
10g8004526,50 €
20g8004519,60 €
100g80045026,90 €
1kg8004535 dni198,30 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIAZYM® EXTRACT P je encimski pripravek, pridobljen iz Aspergillus niger. Vsebuje visoko koncentracijo pektinaz in dopolnilne celulazne aktivnosti. Posebej je prilagojen za maceracijo belih grozdnih jagod, kjer omogoča boljši izkoristek arom, polnosti in oljnatosti. Uporablja se tudi pri maceraciji v rdeči vinifikaciji, saj pospešuje ekstrakcijo in stabilizacijo barve, strukture in arom.

Prednost VIAZYM® EXTRACT je, da nima cimetil-esterazne aktivnosti, kar preprečuje, da bi ob prisotnosti mikroorganizmov (npr. Brettanomyces) nastali nezaželeni hlapni fenoli, ki lahko povzročijo napake v aromatiki, kot so vonj po dimu, živalske ali farmacevtske note.

- Omogoča maceracijo belih grozdov za večjo aromo in polnost.
- Izboljša stiskanje grozdja (boljši izkoristek soka).
- Pospeši in izboljša bistrenje.
- Stabilizira barvila v rdečih vinih.

Priporočljiv odmerek: 2–4 g/hL
Oblika: prašek

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: izdelek pomaga pri ekstrakciji predhodnih arom belih grozdnih sort, da lahko razvije arome in polnost okusa belega vina. Izdelek skrbi za ekstrakcijo in stabilizacijo barv v rdečih vinih. VIAZYM EXTRACT® pomaga pri ekstrakciji taninov, da lahko stabilizira barvo, ščiti pred oksidacijo, nudi vinu strukturo ter krepi njegove arome. Izboljša tudi stiskanje in donos soka. Zagotavlja hitro in učinkovito bistrenje na koncu alkoholne fermentacije.
Priporočljiv odmerek: bele grozdne sorte: 2 do 4 ml/(g) / 100 kg
rdeče grozdne sorte: 1 do 3 ml/(g) / 100 kg
Skladiščenje: Tekočino hranite neodprto pri temperaturi med 8 in 15 °C, v temnem in suhem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem. Prašek hranite v temnem in suhem prostoru pri temperaturi pod 25 °C. Hranite stran od stvari z intenzivnim vonjem.
Uporaba: izdelek se uporablja za maceracijo belih grozdnih sort: beli Sauvignon, Sémillon. Uporablja se tudi za maceracijo rdečih vin. Zelo uporaben je za kratkotrajne maceracije.
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.