SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Encim VIAZYM® EXTRACT P

Encim VIAZYM® EXTRACT P
Vialatte VIAZYM® EXTRACT P je pripravek pektinaze in vsebuje veliko dodatnih aktivnosti.
  • Cena:

    po ponudbi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

VIAZYM® EXTRACT P je encimski pripravek v prahu, zasnovan za izboljšanje ekstrakcije arom, barve in polifenolov iz grozdja. Z razgradnjo pektinov zmanjšuje viskoznost mošta, pospeši filtrabilnost in poveča intenzivnost vina. Primeren je za bela, rdeča in roZE vina, še posebej pri maceraciji rdečih vin.

- Bolj intenzivna aroma in barva vina
- Hitrejša filtrabilnost in stabilnejši mošt
- Enostavna uporaba v prahu

Priporočljiv odmerek: 2–4 g/hL

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: izdelek pomaga pri ekstrakciji predhodnih arom belih grozdnih sort, da lahko razvije arome in polnost okusa belega vina. Izdelek skrbi za ekstrakcijo in stabilizacijo barv v rdečih vinih. VIAZYM EXTRACT® pomaga pri ekstrakciji taninov, da lahko stabilizira barvo, ščiti pred oksidacijo, nudi vinu strukturo ter krepi njegove arome. Izboljša tudi stiskanje in donos soka. Zagotavlja hitro in učinkovito bistrenje na koncu alkoholne fermentacije.
Priporočljiv odmerek: bele grozdne sorte: 2 do 4 ml/(g) / 100 kg
rdeče grozdne sorte: 1 do 3 ml/(g) / 100 kg
Skladiščenje: Tekočino hranite neodprto pri temperaturi med 8 in 15 °C, v temnem in suhem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem. Prašek hranite v temnem in suhem prostoru pri temperaturi pod 25 °C. Hranite stran od stvari z intenzivnim vonjem.
Uporaba: izdelek se uporablja za maceracijo belih grozdnih sort: beli Sauvignon, Sémillon. Uporablja se tudi za maceracijo rdečih vin. Zelo uporaben je za kratkotrajne maceracije.
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.