SL HR
Količina:

0


Znesek:

0,00

Akcija %

Encim VIAZYM® ROUGE

Encim VIAZYM® ROUGE
Vialatte VIAZYM® ROUGE je mikrogranuliran encimski pripravek, ki razgrajuje pektine in pospešuje bistrenje.
  • Cena:

    od 6,40 €

Izberite:

10gŠifra artiklaZalogaCena
10g8004596,40 €
20g8004589,99 €
100g80045733,90 €
Dodaj v košarico
KOS

Opis izdelka

VIAZYM® ROUGE je encimski pripravek, posebej razvit za maceracijo rdečih vin. S svojo ciljno pektolitično aktivnostjo omogoča večjo ekstrakcijo barvnih snovi (antocianinov), taninov in arom iz grozdnih jagodnih kožic, kar daje rdečim vinom intenzivnejšo barvo, bogatejšo strukturo ter dolgoročno stabilnost. Uporablja se pri maceraciji rdečega grozdja za pridelavo vin, kjer želimo doseči polnost, kompleksnost in potencial za staranje.

- Encimska maceracija: pospešuje razgradnjo pektinov in celičnih sten grozdja.
- Izvleček barve in taninov: poveča vsebnost antocianinov in polifenolov.
- Struktura in aromatika: daje vinom večjo kompleksnost in poudarja sortne značilnosti.
- Stabilnost: omogoča dolgoročno barvno in fenolno stabilnost rdečih vin.

Odmerek: 2–5 g/hL, odvisno od sorte, trajanja maceracije in želenega učinka.
Uporaba: dodajte v grozdni drozg ob začetku maceracije.

Tehnični podatki

Enološke značilnosti: Izdelek skrbi za degradacijo pektinov in hitrejše bistrenje.
Priporočljiv odmerek: 2 do 5 g / hL
Skladiščenje: Izdelek hranite v temnem in suhem prostoru pri temperaturi pod 25 °C. Hranite stran od stvari z intenzivnim vonjem.
Uporaba: Izdelek se uporablja za izboljšanje bistrenja moštov ali rdečih vin.
  Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo.