Vialatte CRISTAB® GC
Vialatte CRISTAB® GC je celulozni gumi (CMC) naravnega izvora v skladu z enološkim kodeksom.
- Cena:
od 12,90 €
- Šifra artikla:
N800599
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
CRISTAB® GC je celulozni gumi (karboksimetil celuloza – CMC) naravnega izvora, ki je skladen z Oenološkim kodeksom. Izdeluje ga Martin Vialatte (Sofralab) in se uporablja v vinarstvu.
- Zanesljiva stabilizacija tartratov
- Ohranja senzorične lastnosti
- Hitro delovanje
Uporabo:
100 do 400 ml/hl
- Zanesljiva stabilizacija tartratov
- Ohranja senzorične lastnosti
- Hitro delovanje
Uporabo:
100 do 400 ml/hl
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek deluje kot koloidna zaščita v kristalni obliki in v morebitnem razvoju kristalov kalijevega bitartrata v vinu. Ta izdelek nima organoleptičnega učinka na vino. CRISTAB® GC ne stabilizira kalcijevega tartrata. |
---|---|
Uporaba: | Izdelek se uporablja na belih vinih in vinih, ki so namenjena za izdelavo penin. Izdelek ni priporočljiv za rdeča vina. |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Priporočljiv odmerek: | maksimalna doza je 10 g / hL, kar pomeni 400 mL / hL za 20 % raztopino |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |