Encim VIAZYM® MP
Vialatte VIAZYM® MP je poseben pripravek za optimizacijo maceracije kožice, saj izboljšuje stiskanje, usedanje in kakovost mošta, pridobljenega z maceracijo kožice.
- Cena:
od 5,99 €
- Šifra artikla:
N800714
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIAZYM® MP podjetja Martin Vialatte je encimski pripravek, zasnovan za izboljšanje maceracije rdečih vin. Omogoča boljšo razgradnjo celičnih sten grozdja, kar poveča ekstrakcijo barvnih snovi (antocianinov), taninov in aromatičnih komponent. Rezultat so rdeča vina z intenzivnejšo barvo, bogato strukturo, večjo kompleksnostjo in boljšim potencialom za staranje.
- Pospeši in poveča izvleček barve, taninov in arom.
- Izboljša strukturo, kompleksnost in potencial za staranje vin.
- Omogoča boljšo stabilnost barve pri rdečih vinih.
- Primeren za kakovostna in vrhunska rdeča vina.
Odmerek: 2–4 g/hL.
Uporaba: dodajte pred ali med maceracijo v grozdni drozg.
- Pospeši in poveča izvleček barve, taninov in arom.
- Izboljša strukturo, kompleksnost in potencial za staranje vin.
- Omogoča boljšo stabilnost barve pri rdečih vinih.
- Primeren za kakovostna in vrhunska rdeča vina.
Odmerek: 2–4 g/hL.
Uporaba: dodajte pred ali med maceracijo v grozdni drozg.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Degradacija pektinov izboljša stiskanje in nudi boljši donos soka ter hitro bistrenje mošta. Skrbi za sortne arome. |
---|---|
Priporočljiv odmerek: | 2 do 4 g / 100 kg |
Skladiščenje: | hranite neodprto pri temperaturi med 8 in 15 °C, v temnem in suhem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem. |
Uporaba: | Maceracija olupkov belih in rosé sort grozdja za proizvajanje sadnih in aromatičnih vin |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |