Hrana za kvasovke VIALATTE NUTRICELL® FLOT
Vialatte NUTRICELL® FLOT je kompleksno hranilo, brez mineralnega dušika posebej razvito za flotiran bel in rosé mošt, za optimalen začetek alkoholne fermentacije.
- Cena:
od 26,20 €
- Šifra artikla:
N800772
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE NUTRICELL® FLOT se doda pred začetkom alkoholne fermentacije, pred cepitvijo kvasovk. Ta izdelek zagotavlja dobro rast kvasovk na začetku alkoholne fermentacije in odpravlja pomanjkljivosti moštov, ki so preveč bistri ob koncu flotacije (motnost < 50 NTU). Je profesionalno prehransko dopolnilo za kvasovke, zasnovano za spodbujanje stabilne fermentacije in izboljšanje ekstrakcije arom. Izdelek vsebuje dušik, aminokisline, vitamine, minerale in mikroelemente, ki omogočajo optimalno rast kvasovk, preprečevanje ustavitev fermentacije ter razvoj aromatično bogatih in uravnoteženih vin.
- Vsebuje esencialne hranilne snovi za podporo fermentaciji.
- Preprečuje ustavitve fermentacije in omogoča popolno pretvorbo sladkorjev.
- Spodbuja razvoj aromatično bogatih in uravnoteženih vin.
- Primeren za bela, rdeča in roze vina vseh stilov.
Odmerek: 20–60 g/hL mošta, glede na vrsto mošta in stanje fermentacije.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred ali med fermentacijo po potrebi.
Optimalna temperatura: deluje pri običajnih fermentacijskih temperaturah za kvasovke.
- Vsebuje esencialne hranilne snovi za podporo fermentaciji.
- Preprečuje ustavitve fermentacije in omogoča popolno pretvorbo sladkorjev.
- Spodbuja razvoj aromatično bogatih in uravnoteženih vin.
- Primeren za bela, rdeča in roze vina vseh stilov.
Odmerek: 20–60 g/hL mošta, glede na vrsto mošta in stanje fermentacije.
Uporaba: dodajte neposredno v mošt pred ali med fermentacijo po potrebi.
Optimalna temperatura: deluje pri običajnih fermentacijskih temperaturah za kvasovke.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Ta izdelek v medij spušča tiamine, ključne vitamine med fazo rasti kvasovk. Kvasovke avtolizati poskrbijo za organski dušik, ki je potreben za sintezo proteinov membrane, kot tudi za aminokisline, ki igrajo veliko vlogo v sintezi in konzervaciji določenih arom (tioli in estri). Mikrokristalna celuloza poskrbi za obladovanje motnosti flotiranih moštov. |
---|---|
Uporaba: | Dodajanje na začetku alkoholne fermentacije, pred cepitvijo. |
Priporočljiv odmerek: | 20 do 60 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |