Tanin VITANIL B
Vialatte tanin VITANIL B je tanin iz strokov drevesa Tara (stročnica, ki raste v Južni Ameriki).
- Cena:
od 7,70 €
- Šifra artikla:
N800810
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
tanin VITANIL B je galotanin pridobljen z alkoholom in je popolna izbira za bistrenje belih vin. Če ga dodamo moštu, izdelek na pretakanje in bistrenje deluje tako, da reagira z odvečnimi beljakovinami. Poleg drugih substanc, odstranjuje tudi naravno oksidazo grozdja (kvasovka Botrytis izloča tirozinazo in laktazo).
- Čisti galo tanin, ki jasno prispeva k bistrjenju vin
- Deluje kot antioksidant in varuje pred oksidativnimi napakami
- Ščiti aromatske spojine, preprečuje oksidacijo
- Enostaven za uporabo, primeren za bel vino
Uporaba:
Za mošte: 10 do 20 g / hL
Za vina: 2 do 10 g / hL v kombinaciji z izdelkom GELISOL: 2 g GELISOL / 1 g VITANIL B.
- Čisti galo tanin, ki jasno prispeva k bistrjenju vin
- Deluje kot antioksidant in varuje pred oksidativnimi napakami
- Ščiti aromatske spojine, preprečuje oksidacijo
- Enostaven za uporabo, primeren za bel vino
Uporaba:
Za mošte: 10 do 20 g / hL
Za vina: 2 do 10 g / hL v kombinaciji z izdelkom GELISOL: 2 g GELISOL / 1 g VITANIL B.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek ščiti mošt pred oksidacijo. Sodeluje v pretakanju in bistrenju. Omejuje razvoj zmanjšanja okusa. |
---|---|
Uporaba: | Ta izdelek se uporablja za mošte in rdeča vina. |
Priporočljiv odmerek: | Za mošte: 10 do 20 g / hL Za vina: 2 do 10 g / hL v kombinaciji z izdelkom GELISOL: 2 g GELISOL / 1 g VITANIL B. |
Skladiščenje: | Hranite neodprto v suhem in temnem prostoru, stran od stvari z intenzivnim vonjem. Odprt izdelek nemudoma porabite. |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |