Hrana za bakterije VIALATTE NUTRICELL® FML
Vialatte NUTRICELL® FML je hranilo izdelano na osnovi derivata kvasovk, bogatega z aminokislinami in preživetvenimi faktorji.
- Cena:
od 4,50 €
- Šifra artikla:
N800814
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE NUTRICELL® FML je profesionalno prehransko dopolnilo za kvasovke, zasnovano posebej za spodbujanje malolaktične fermentacije (MLF). Izdelek vsebuje essencialne aminokisline, dušik, vitamine, minerale in mikroelemente, ki omogočajo stabilno rast bakterij mlečne kisline, pospešujejo fermentacijo in prispevajo k uravnoteženemu aromatičnemu profilu vin.
- Zagotavlja stabilno in učinkovito malolaktično fermentacijo.
- Spodbuja rast bakterij mlečne kisline in ohranja fermentacijsko aktivnost.
- Izboljša aromatični profil, mehko strukturo in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 20–30 g/hL mošta ali vina.
Uporaba: dodajte neposredno v vino po koncu alkoholne fermentacije ali ob začetku malolaktične fermentacije.
- Zagotavlja stabilno in učinkovito malolaktično fermentacijo.
- Spodbuja rast bakterij mlečne kisline in ohranja fermentacijsko aktivnost.
- Izboljša aromatični profil, mehko strukturo in uravnoteženost vin.
- Primeren za različne vinske stile: bela, rdeča in roze vina.
Odmerek: 20–30 g/hL mošta ali vina.
Uporaba: dodajte neposredno v vino po koncu alkoholne fermentacije ali ob začetku malolaktične fermentacije.
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Ta izdelek vsebuje izbrane avtolizate in neaktivirane kvasovke, ki so posebej bogate z aminokislinami. Ta vir asimiliranega dušika je nujno potreben za mikroorganizme, ki ne morajo metabolizirati mineralnega dušika. Ta izdelek podeljuje preživetvene faktorje, pridobljene iz neaktiviranih kvasovk in celuloze, ki izboljša množenje mikroorganizmov. To hranilo prispeva vse elemente, ki so potrebni mikroorganizmom, da uspešno in brez težav izpeljejo fermentacijo. |
---|---|
Uporaba: | Za boljšo kontrolo fermentacije rdečega, rosé in belega vina. Dodajanje med cepitvijo, za zmanjšanje zaostanka med cepitvijo in začetkom fermentacije. Za pospeševanje celotne fermentacije. Za omejevanje proizvajanja hlapne kislosti ali aromatičnih odstopanj. |
Priporočljiv odmerek: | 20 do 30 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |