KTS FLOT
KTS FLOT je sredstvo za hitro flotacijo in dobro ločevanje grobih delcev, tudi ob visoki koncentraciji trdne snovi
- Cena:
od 9,20 €
- Šifra artikla:
N800821
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
KTS® FLOT je sodoben, tekoči bistrilni pripravek, razvit posebej za flotacijo in statično bistrenje moštov, pridobljenih s postopkom termovinifikacije. Primeren je za bele, rosé in rdeče mošte. Sestavljen je iz rastlinskih beljakovin in polisaharidov rastlinskega izvora, zato je popolnoma veganski in brez alergenov – odlična alternativa tradicionalnim bistrilom živalskega izvora (želatina, kazein ipd.).
- Hitro in učinkovito bistrenje – omogoča hitro flokulacijo in posedanje delcev ter enostavno pretakanje mošta.
- Veganski izdelek – 100 % rastlinskega izvora, primeren tudi za ekološko pridelavo.
- Zaščita pred oksidacijo – zmanjšuje porumenelost (OD420) in oksidacijske produkte (OD320), ohranja svežino in barvo.
- Izboljšanje okusa – ohranja svežino, sadnost in ravnotežje v aromatiki ter daje bolj zaokrožen okus.
- Zmanjšanje grenkobe – učinkovito odstranjuje grenke in rastlinske note brez vpliva na strukturo.
- Univerzalna uporaba – deluje tako pri flotaciji kot pri statičnem bistrenju in je primeren za vse tipe moštov.
Priporočeni odmerek: 50–150 ml/hL mošta (največja dovoljena količina po EU zakonodaji: 600 ml/hL)
*Po izvedbi čiščenja je priporočljivo izvesti NTU meritev bistrosti
Predpriprava: Mošt mora biti predhodno depektiniziran (npr. z encimom VIAZYM® FLOT v odmerku 2–4 mL/hL).
- Hitro in učinkovito bistrenje – omogoča hitro flokulacijo in posedanje delcev ter enostavno pretakanje mošta.
- Veganski izdelek – 100 % rastlinskega izvora, primeren tudi za ekološko pridelavo.
- Zaščita pred oksidacijo – zmanjšuje porumenelost (OD420) in oksidacijske produkte (OD320), ohranja svežino in barvo.
- Izboljšanje okusa – ohranja svežino, sadnost in ravnotežje v aromatiki ter daje bolj zaokrožen okus.
- Zmanjšanje grenkobe – učinkovito odstranjuje grenke in rastlinske note brez vpliva na strukturo.
- Univerzalna uporaba – deluje tako pri flotaciji kot pri statičnem bistrenju in je primeren za vse tipe moštov.
Priporočeni odmerek: 50–150 ml/hL mošta (največja dovoljena količina po EU zakonodaji: 600 ml/hL)
*Po izvedbi čiščenja je priporočljivo izvesti NTU meritev bistrosti
Predpriprava: Mošt mora biti predhodno depektiniziran (npr. z encimom VIAZYM® FLOT v odmerku 2–4 mL/hL).
Tehnični podatki
Enološke značilnosti: | Izdelek zagotavlja hitro bistrenje. Preprečuje oksidacijo in izboljša okus. Mošti so po uporabi izdelka sadni in sveži. |
---|---|
Priporočljiv odmerek: | 2 do 10 cL / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
Uporaba: | tekoč izdelek, ki ga je mogoče neposredno dodati moštu |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |