Kvasovka Vialatte Ferm® R26
Je idealen sev za pridelavo modernih rdečih vin z izrazitimi značilnostmi sortne arome z visokimi alkoholi
- Cena:
od 6,50 €
- Šifra artikla:
N800849
- Blagovna znamka:
Dodaj v košarico
KOS
Opis izdelka
VIALATTE Ferm® R 26 je idealen sev za pridelavo modernih rdečih vin z izrazitimi značilnostmi sortne arome z visokimi alkoholi >14.5% vol. <16% vol, tvori znatne količine glicerola 8 g/L in omejenimi prehranskimi potrebami in majhno proizvodnjo dušičnih spojin H₂S. Encimatska aktivnost kvasovki omogoča sproščanje in ohranjanje primarnih arom grozdja, to je aromatičnih spojin grozdja, ki so značilne za posamezno sorto, obenem pa upošteva značilnosti trte in vinorodnega področja - terroir.
- ohranjanje primarnih arom
- zanesljiva, stabilna fermentacija
- za sodobna, sadna, polnana okus rdeča vina
Odmerek: 20 g/hL
- ohranjanje primarnih arom
- zanesljiva, stabilna fermentacija
- za sodobna, sadna, polnana okus rdeča vina
Odmerek: 20 g/hL
Tehnični podatki
Rod vrsta: | Saccharomyces cerevisiae |
---|---|
Optimalna temperatura delovanja: | 14.5-16 °C |
Kinetika AF: | srednja |
Odpornost na alkohol: | 14.5 do 16,5 % vol. |
Proizvodnja hlapne kislosti: | nizka |
Zahtevan dušik: | nizek |
Proizvajanje H₂S: | nizko |
Proizvajanje SO₂: | nizko |
Proizvajanje glicerola: | 8 g/L |
Proizvajanje acetaldehida: | nizka |
Proizvajanje piruvične kisline: | srednje |
Uporaba: | Za pridelavo modernih rdečih vin. |
Sestava: | suha vinska kvasovka |
Priporočljiv odmerek: | 20 g / hL |
Skladiščenje: | hraniti v suhem in temnem prostoru v originalni tesno zaprti embalaži, ločeno od snovi z intenzivnim vonjem |
![]() |
Izdelek primeren samo za profesionalno enološko uporabo v prehrambene namene. Izdelek je treba uporabljati skladno s predpisi in specifično regulativo. |